Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Enschede, 30 juni 2010

Dinkelland goed van start, 34.000 kilo plastic verpakkingsmateriaal apart!

In de gemeente Dinkelland is vanaf de start in januari 2010 in totaal 34.000 kilo plastic verpakkingsmateriaal ingezameld. Dat zijn 340 volle oranje containers. Per huishouden wordt nu 12,6 kilo plastic verpakkingsmateriaal per jaar gescheiden ingezameld. En dat is een goed resultaat. Van het ingezamelde plastic verpakkingsmateriaal worden nieuwe producten gemaakt, zoals nieuw verpakkingsmateriaal, kinderspeelgoed, mobiele telefoons, tennisballen en fleecetruien. Door dit hergebruik zijn minder grondstoffen nodig en wordt minder afval verbrand. Dat is beter voor het milieu.

Wat mag er in de container?
De oranje containers zijn bestemd voor alle eenmalige plastic verpakkingsmaterialen zoals drankenflesjes, shampoo- en wasmiddelenflacons, brood- en snoepzakken. Emmers, plantenbakken, gieters, plastic kratten enzovoort mogen niet in de oranje container. Daarnaast horen ook landbouwfolie of andere grote lappen plastic niet tot de eenmalige wegwerpverpakkingen. Deze grote plastic voorwerpen worden helaas regelmatig bij de containers achtergelaten met als gevolg dat er vervuiling ontstaat bij de containers.

Om te zorgen voor een schone en gezonde leefomgeving wordt medewerking gevraagd voor het volgende:
. Het plastic verpakkingsmateriaal achter te laten in de container en het materiaal er niet naast te zetten. Ook als de container al wat vol is of vol lijkt, is er vaak nog wel voldoende ruimte in de container.
. Mocht de container toch te vol zijn, neem dan bij voorkeur het plastic mee terug en probeer het een volgende keer weer. De containers worden meerdere keren per week geleegd.
. Leg materiaal dat niet in de container mag, niet naast de container.

Meer informatie
Mensen die meer willen weten over de inzameling van plastic verpakkingsmateriaal kunnen terecht op de website van Twente Milieu, www.twentemilieu.nl, de gemeentelijke website www.dinkelland.nl of via www.plasticheroes.nl. Hierop staat onder andere vermeld wat wel en niet in de container mag. De klantenservice van Twente Milieu is tijdens werkdagen te bereiken op 0900 - 8520111 of via info@twentemilieu.nl.

Over Twente Milieu
Twente Milieu draagt bij aan een schoon, gezond en fris Twents milieu. Zij doet dit als totaaldienstverlener voor de gemeenten Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal, Hof van Twente en Losser. Naast afvalinzameling beheert zij de openbare ruimte door machinale straatreiniging, maaien en plaagdier-, onkruid-, gladheid- en calamiteitenbestrijding. Riolerings- en materieelbeheer, overslag van huisvuil en het beheer van afvalbrengpunten en KCA-depots behoren eveneens tot het dienstenpakket van Twente Milieu. Twente Milieu is voor gemeenten en organisaties een constructief meedenkende partner. Zij ontzorgt gemeenten en staat ze bij met gericht advies.