Ingezonden persbericht



- - - P E R S B E R I C H T - - -

Bouw winkelcentrum en woningen in Oostpoort van start

Op 30 juni 2010 start de bouw van het winkelcentrum en de woningen in het westelijk deel van Oostpoort in Amsterdam hier worden 344 woningen, een parkeergarage met 874 plaatsen, een winkelcentrum met horeca en het 'Bertolt Brechthuis' gerealiseerd. De oplevering van de winkels en de woningen in Oostpoort is voorzien eind 2013.

Oostpoort is het nieuwe centrumgebied van Oost Amsterdam. In Oostpoort kan men wonen, winkelen, leren, werken, sporten, muziek maken, dansen, uitgaan en trouwen. Eerder zijn er al zeven publieksvoorzieningen gebouwd waaronder het Stadsdeelhuis, Sporthal Wethouder Verheij, Sports World, Muziekmakerscentrum muzyQ, de brede school De Kraal en het Centrum voor Beeldende Kunst.

Overheid stimuleert start bouw
Dat de bouw van Oostpoort nu start, is mede dankzij de gemeente Amsterdam die het westelijk deel van Oostpoort de status van 'voorrangsproject heeft gegeven. De gemeente heeft een bijdrage aangevraagd en ontvangen uit de tweede tranche van de Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009 van het Ministerie van VROM, de zogenaamde 'van der Laan gelden'.

Winkeliers graag naar Oostpoort
Dat Oostpoort ook gezien wordt als een belangrijk nieuw centrumgebied blijkt wel uit de interesse die er is vanuit winkeliers. Hennes & Maurits, Albert Heijn, Douglas, Miss Etam, Libris, Xenos, Bakkerij Balvert, Jamin en de Hema (uitbreiding) hebben al een ruimte gehuurd in het nieuwe winkelcentrum. Op dit moment worden met zowel landelijke als lokale ondernemers gesprekken gevoerd om zich te vestigen in Oostpoort.

Verkoop woningen
De woningen in dit deel zijn koop- en huurwoningen in verschillende afmetingen en woningtypen. De 205 koopwoningen worden gefaseerd in verkoop genomen vanaf 2011.

Wonen of ondernemen in Oostpoort?
Om op de hoogte te blijven van de realisatie van Oostpoort kunnen geïnteresseerden zich aanmelden op de website www.beleefoostpoort.nl voor de digitale nieuwsbrief. De maquette van Oostpoort is te vinden in de hal van het stadsdeelkantoor Oost, Oranje Vrijstaatplein 2, Amsterdam.. Binnenkort wordt op de Linnaeusstraat een informatiepunt geopend.

De ontwikkeling en bouw van het woon- en winkelgebied Oostpoort is in handen van OCP bestaande uit Bouwfonds Ontwikkeling, Ymere, Stadgenoot en MAB Development. De bouw wordt uitgevoerd door de Bouwcombinatie UBA / De Nijs en door Coen Hagedoorn Bouw.


---

Winkel- en woongebied Oostpoort is een grootschalige (her)ontwikkeling in Oost op het voormalige terrein van de voormalige Oostergasfabriek aan de Linnaeusstraat/Polderweg. De ontwikkeling zorgt voor een nieuw centrumgebied met ca. 750 woningen, ca.18.000 m² winkel-, horeca- en bedrijfsruimten en een parkeergarage met ruim 870 plaatsen. Daarnaast zijn er in het gebied diverse stedelijke en culturele voorzieningen ontwikkeld (en al opgeleverd), zoals het Stadsdeelhuis, het Muziekmakerscentrum, het DansHuis, een zwembad en twee sportcentra.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht