Politie Zeeland


---

1218-2010 Snorfietser gewond, Middelburg
Vanmorgen rond 09.30 uur vond op de Torenweg in Middelburg een aanrijding plaats.
Een 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bergen op Zoom kwam vanuit de Spinhuisweg de Torenweg oprijden maar verleende daarbij geen voorrang aan een 61-jarige snorfietser uit Oost Souburg. De snorfietser klaagde over duizeligheid, pijn in zijn benen en schouder en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

1219-2010 WoningInbraken in Oost Souburg
In de nacht van dinsdag op woensdag is er in Oost-Souburg ingebroken in twee woningen.
Terwijl de bewoners lagen te slapen werd er ingebroken in hun woning aan de Zuiderzeestraat. Er werd een handtas weggenomen met daarin persoonlijke papieren en de autosleutel. Vervolgens is de auto weggenomen die naast de woning stond geparkeerd. Het betreft een zwarte AUDI A4. met het kenteken 23-PZ-PV.

Woensdagmorgen werd ook ingebroken in een woning aan de Pieter Louwersestraat. De eigenaar liep omstreeks 05.00 uur de trap af naar beneden toen hij een harde knal hoorde uit de keuken. In een flits zag hij twee personen door zijn achtertuin wegrennen. Hij zette de achtervolging nog in maar verloor het tweetal uit het oog. Hij liep terug naar zijn woning waar bleek dat enkele tassen met persoonlijke spullen waren gestolen.

1220-2010 Grote bromfietscontrole op Walcheren
Woensdag is door de politie een grote bromfietscontrole gehouden op Walcheren. Tijdens deze controle ging de aandacht met name uit naar het 'vermogen' van de bromfiets.
In totaal werden ongeveer 40 bromfietsen op de rollerbank getest. Bijna de helft van de gecontroleerde brommers, 18 in totaal, hadden teveel vermogen. Verder werden nog enkele boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de helm.
De controles, waarbij ook een aantal motoragenten werd ingezet, vond plaats tussen 07.30 en 14.00 uur. In Vlissingen werd gecontroleerd op de Energiestraat en de Boulevard/Burgemeester Van Woelderenlaan. In Middelburg werd gecontroleerd op de Kanaalweg.