Ingezonden persbericht

Ram Horna & Engels Grand-Café Restaurant Zalen

TWEEDE TRY OUT ROTTERDAMSE TALKSHOW CLUB RAM HORNA
IN ENGELS GRAND-CAFÉ RESTAURANT ZALEN

CLUB RAM HORNA IN ENGELS.

Datum: Woensdag 30 juni 20.30-22.00 uur.

Inloop vanaf 20.00 uur.

Na afloop: Club Ram Horna Late Night Drinks tot 23.30 uur.

Locatie: Dakpaviljoen 7e etage, Engels Grandcafé Restaurant Zalen. Ingang A.

Groothandelsgebouw Rotterdam.

Entree: Gratis voor de try out serie

Met deze keer o.m.:

Jong en gelauwerd: Ester Naomi Perquin (1980), dichteres en de kersverse winnares van de Anna Blaman Prijs 2010. De jongste winnares ooit van deze prestigieuze, driejaarlijkse prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor schrijvers of dichters die wonen of werken in het Rijnmondgebied.

Aanstormend talent: Dagboek Charlois. In mei 2010 verscheen dit literair fotoboek gemaakt door jongeren uit de Deelgemeente Charlois. Pakkende verhalen en gedichten èn een bloemrijk beeldverhaal door henzelf geschreven en gemaakt. De jongeren werden hierbij persoonlijk begeleid door professionele Rotterdamse schrijvers en fotografen.

De Brekelsveldse Moordzaak. De dubbele moord op tabakswinkelierster Barbara van der Hoff en haar zoon Marcel bracht in 1963 heel Rotterdam-Zuid op de been. De zaak werd nooit opgelost, maar leeft nog steeds voort in het collectieve geheugen van Zuid. Anno 2010 is er sprake van nieuwe tips en verschijnt er een boek over de zaak. Komt er, 47 jaar later, alsnog beweging in de deze klassieke 'cold case'?

Rotterdam, een Gespleten Stad. De visie van Frans-Willem Korsten, bijzonder hoogleraar literatuur en samenleving aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Boek van de Maand: welk boek prijst Boekhandel Balustrade ditmaal aan?

Plus een muzikale live performance en na afloop napraten tijdens de Club Ram Horna Late Night Drinks. Bij mooi weer uiteraard op het Dakterras!

Presentatie:

Hans Sibarani, cultureel producent van bijzondere literaire activiteiten

Joop van der Hor is auteur, columnist, oud-politiepersvoorlichter en nu werkzaam bij een deelgemeente 'Op Zuid'.

Hasna El Maroudi is columniste, werkte voor NRC en jongerenmagazine Spunk en richt zich daarnaast op mode. Samen vormen zij een opvallende combinatie. Ze zoeken de discussie op of speuren naar diepgang.

Club Ram Horna: Rotterdams gloednieuwe talkshow die bericht over actuele ontwikkelingen en onderwerpen uit de wereld van kunst, cultuur en literatuur, met oog voor media, politiek, wetenschap en samenleving. Een eigenwijs programma met een Rotterdamse touch dat ook over de stadsgrens heen durft te kijken. Waarin de makers inhaken op de actualiteit, maar wat actueel is, dat bepalen ze dan weer zelf.

Zo kan Club Ram Horna aandacht besteden aan een vergeten kunstenaar, een onderbelicht thema of een nieuw te signaleren trend.

Club Ram Horna is een initiatief van literair bureau Ram Horna, opgericht door Hans Sibarani. Sinds 2008 heeft Ram Horna een nauwe samenwerking met Engels Grandcafé Restaurant Zalen. Deze bij uitstek Rotterdamse locatie in het Groothandelsgebouw zet met de komst van Club Ram Horna een nieuwe stap in de richting van attractief cultureel trefpunt. Gestart wordt met drie try-outs in de periode mei-juli 2010. Na de zomer volgen nieuwe edities, steeds op de laatste woensdag van de maand.

Meer informatie over Club Ram Horna op www.ramhorna.nl en www.engels.nl

---



Ingezonden persbericht