Gemeente Waalwijk Officiële opening zwembad Olympia op 3 juli

Noteer de datum alvast in uw agenda: zwembad Olympia opent op zaterdag 3 juli officieel haar deuren. Bezoekers kunnen echter twee weken voor deze datum vanaf 19 juni al terecht in het spiksplinternieuwe bad aan de Drunenseweg in Waalwijk. Deze twee weken tot aan de opening worden gebruikt om de laatste organisatorische puntjes op de i te zetten, zodat het personeel het publiek vanaf 3 juli een spetteren-de belevenis kan bezorgen. De gemeente Waalwijk maakt het openingsprogramma ongeveer twee weken voor de opening bekend.

Sluiting Olympiabad
Op zaterdag 12 juni worden de laatste zwemlessen in het Olympiabad verzorgd. Die dag sluit het bad aan de Olympiaweg voorgoed. De week tot aan de ingebruikname van het nieuwe zwembad Olympia wordt gebruikt om over te huizen naar de Drunenseweg.

Inrichting zwembad Olympia
De gevels van zwembad Olympia bestaan uit een transparante vormgeving op de begane grond door het toepassen van veel glaspartijen met daarboven een fors gemetselde dakpartij. Het gebouw krijgt daarmee de gewenste eigentijdse uitstraling die past bij de bijzondere locatie aan de Drunenseweg en wijkt daarmee af van een traditioneel zwembadgebouw. De entreehal en de kleedcabines vormen de kern van het gebouw. De entree bevindt zich aan de westkant van het gebouw. Aan de noordkant ligt het 25 meter wedstrijdbad. Het doelgroepenbad met een afmeting van 16,5 x 9 meter bevindt zich aan de oostkant, terwijl het recreatiebad met de waterglijbaan aan de zuidkant van het gebouw te vinden is. Deze sluit direct aan op de ligweide met het buitenpeuterbad. De horeca sluit weer aan op het recreatiebad. Het ontwerp van zwembad Olympia is gemaakt door Claus en Kaan Architecten uit Rotterdam. De bouwcombinatie Willemsz/Hoefnagel uit Sprang-Capelle heeft het zwembad in opdracht van HEVO B.V. gebouwd.

Internationaal Toegankelijkheidssymbool
Het gebouw voldoet aan alle voorschriften om het Internationaal Toegankelijkheidssymbool (I.T.S.) te krijgen. Dit symbool geeft aan dat een pand goed toegankelijk is voor mensen met een beperking. Ook is op verzoek van de gebruikers rekening gehouden met 2 in plaats van 1 mindervalide was- en kleedruimte.

Energiebesparing
Energie besparen is een belangrijk uitgangspunt in het energiebeleid van de gemeente Waalwijk. Het nieuwe zwembad is hier een goed voorbeeld van. In het gebouw zijn tal van energiebesparende maatregelen getroffen: extra isolatie van de buitenmuur en de ramen, bassinisolatie en zonnecollectoren op het dak. De zonne-energie verwarmt het water voor de douches, de keuken en de mengkranen. Daarnaast komen er warmtepompen in het zwembad die ervoor zorgen dat de vrijgekomen warmte wordt hergebruikt en gaat de led verlichting ook besparing opleveren. De gemeente Waalwijk ontving vanwege haar ambitie op dit terrein een subsidie van de provincie voor het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen.

Publicatie datum 03-05-2010