Gemeente Lelystad

T(r)apas Tour volgt geslaagde culinaire fietsroute op

Woensdag 16 juni 2010

Tourist Info van de gemeente Lelystad en Stichting Gastvrij Lelystad introduceren zaterdag 3 juli de eerste Lelystadse T(r)apas Tour, een fietstocht met `Flevolandse tapas'. Het is een actie ter promotie van de bestaande culinaire fietsroute die langs verschillende Lelystadse horecavestigingen voert.

Culinaire geneugten langs route

Tijdens de Trapas Tour kunnen deelnemers zaterdag 3 juli genieten van een tiental culinaire geneugten (hapjes en drankjes) die langs de route kunnen worden genuttigd. Deelnamekaarten voor de Trapas Tour kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij Tourist Info in de Stadswinkel aan De Meent en bij pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op.

Nadere uitwerking van geslaagde test

Eerder heeft wethouder Jop Fackeldey (toerisme & recreatie) met een groot aantal gemeenteraadsleden uitgeprobeerd of een fietstocht gecombineerd met lokale en regionale culinaire hapjes en drankjes een succesvol toeristisch product zou kunnen zijn. De Trapas Tour is een nadere uitwerking van die test die door de deelnemende raadsleden als uiterst positief en geslaagd is beoordeeld.

Van eigen bodem

Deelnemers aan de Trapas Tour krijgen onderweg bij verschillende horecabedrijven een lekker hapje of drankje aangeboden, exclusief gemaakt van ingrediënten van eigen bodem of ontwikkeld door de Lelystadse ondernemer. De Lelystadse Trapas Tourkaart vertegenwoordigt een waarde van 22 euro, maar wordt aangeboden voor 15 euro. De kaart is alleen geldig op zaterdag 3 juli.

Kaarten kopen/bestellen

De Lelystadse Trapas Tour kunt u zaterdag 3 juli rijden tussen 11.00 en 16.00 uur. Als u de rit samen met en onder leiding van wethouder Fackeldey wilt fietsen, moet u om 11.00 uur bij pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op zijn. Deelnamekaarten à 15 euro per stuk kunnen worden gekocht/besteld bij Tourist info in de Stadswinkel aan De Meent of bij pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op. Bestellen kan via de mail: info@wereldkeukenlelystad.nl of touristinfo@lelystad.nl. Afhalen van de kaarten moet, tegen betaling, uiterlijk 1 juli gebeuren.
---