Nederlandse Vereniging van Journalisten

NVF netwerkbijeekomst in het Fries Museum

zaterdag 3 juli 2010 | 14:00 uur | Fries Museum Leeuwarden

Het bestuur nodigt u van harte uit voor de netwerkbijeenkomst van de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten op

ZATERDAG 3 JULI OM 14.00 UUR IN HET FRIES MUSEUM, TURFMARKT 11 LEEUWARDEN

Voor deze locatie is gekozen in verband met de tentoonstelling van de Vlaamse fotograaf Stephan Vanfleteren die vanaf 27 juni in het Fries Museum is te zien. Vanfleteren fotografeerde de afgelopen maanden Friezen en Friese landschappen. Aan het eind van de vergadering kunnen we het werk van deze indrukwekkende Vlaming bekijken en bespreken. Een inspirerend evenement!

AGENDA

De volgende onderdelen staan voor deze middag op het programma.

De koers van de NVJ/NVF
Er verandert veel in het medialandschap en dat moet gevolgen hebben voor de beroepsorganisatie. Het NVJ-bestuur heeft zich de afgelopen maanden bezonnen op de strategie. Kernwoorden zijn kwaliteitszorg en innovatie. Door kleinere budgetten kan de kwaliteit van de (foto)journalistiek onder druk komen. Tegelijkertijd biedt nieuwe technologie nieuwe kansen. Beide ontwikkelingen dwingen ons te vernieuwen. De NVJ zal haar organisatie, het secretariaat, anders inrichten om zo goed mogelijk op de nieuwe eisen en behoeften te kunnen reageren.
Het NVF-bestuur wil dit graag toelichten en met de leden bespreken. Wat verwacht je van je beroepsorganisatie?

Social Media, een nieuw instrument
Er komen steeds nieuwe communicatiemiddelen bij: facebook, hyves, twitter en ga zo maar door. Hoe kunnen fotojournalisten daar gebruik van maken? Het bestuur wil daarover graag in debat met de leden aan de hand van presentaties van Gerard Til en een nog te bepalen externe expert.

Vernieuwing in de praktijk
Laurens Aaij, winnaar van de Zilveren Camera 2007, laat zien hoe hij als zelfstandige fotograaf in Noord-Nederland vernieuwt en nieuwe markten verkent.

Stephan Vanfleteren
Een toelichting van de fotograaf op zijn tentoonstelling die hij maakte in opdracht van het Fries Museum en de Leeuwarder Courant.

Om allerlei praktische redenen wil het Fries Museum graag weten op hoeveel gasten het ongeveer kan rekenen. We vragen jullie daarom je zo spoedig mogelijk aan te melden via nvf@nvj.nl