Gemeente Wassenaar

Op zaterdag 3 juli 2010 om 10.30 uur opent burgemeester drs. J.Th. Hoekema samen met wethouder F. Sanders

de Strandbieb & Kinderactiviteiten Club Dol-fijn. De Strandbibliotheek werd door de Provincie Zuid Holland vier jaar geleden gestart om het lezen te stimuleren en de bibliotheek te promoten.

Het succes bleef niet uit. Vele mensen die het strand bezochten de afgelopen jaren maakten gebruik van het gratis boekenlenen. Na 5 jaar vond de Provincie het genoeg en werd de subsidie stopgezet. Gelukkig is er een bijzondere samenwerking tussen twee organisaties ontstaan en is er een doorstart voor de Strandbieb tot stand gekomen. Wendy van den Ende, directeur van Kinderopvang Dol-Fijn, heeft het initiatief genomen om samen met Rob Vellinga, directeur, van de Wassenaarse bibliotheek, de Strandbieb boven water te houden.

"Op het strand heb je nu als ouder heerlijk de tijd voor een spannend of ontspannend boek, tijdschrift of de krant" bevestigt Wendy. Er zijn nu namelijk, naast de uitleenservice van de Strandbieb, dagelijks van 10.00-19.00 uur diverse activiteiten voor kinderen. Ouders kunnen hun kinderen bij Kids-Beach-Club Dol-Fijn aan Zee brengen tegen een geringe vergoeding. De kinderen kunnen zich dan voor een uur (maximaal twee uur) vermaken met lezen, knutselen en spelletjes spelen zoals sjoelen of XL- 4-op-een-rij. Er is voor de kinderen altijd een glaasje limonade met een koekje. Dit alles zal plaatsvinden op het zonnige biebterras.

Zonder de inzet van de Gemeente Wassenaar, de bibliotheek en Wendy van den Ende en de hulp van enkele Wassenaarse ondernemers zoals verhuisbedrijf van Ede, de Barselaar tuinbenodigdheden en Timmer- en aannemingsbedrijf J.Th.Schröder zou de Strandbieb de doorstart niet gemaakt kunnen hebben; zij worden hartelijk bedankt voor hun medewerking en inzet.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070 (toets alleen deze 5 cijfers)
E: gemeente@wassenaar.nl