Gemeente Oldambt


Jaarlijkse Groenmarkt in het Rosarium in Winschoten

Zaterdag 3 juli 2010 voor de 19e keer
Op zaterdag 3 juli vindt in het Rosarium in Winschoten voor de 19e keer de Groenmarkt plaats. Van 10.00 - 16.00 uur zijn de paden gevuld met vele stands, waar bloemen, planten, tuin- en lifestyle-artikelen te koop
zijn.

Of u nu op een flat woont met een balkon, in een woning met een kleine stadstuin of op een landgoed: op de Groenmarkt in het Rosarium van Winschoten vindt u juist datgene wat u elders niet kon vinden! Het Rosarium staat er, dankzij de inzet van de groenmedewerkers en het vruchtbare weer, schitterend bij.

Programa
10.00 uur : Aanvang Groenmarkt
10.30 uur : Officiële opening Groenmarkt + Rozenseizoen door burgemeester M. Zijlstra
16.00 uur : Einde Groenmarkt

Rozenseizoen
Het Rosarium bevat zo'n 320 verschillende rozenrassen. Ook dit jaar zijn weer veel nieuwe
rassen aangeplant. In combinatie met de oude vertrouwde rozen resulteert dit in een sterk
assortiment waar zowel de vakman als de particulier zijn voordeel mee kan doen. Omdat begin
juli alle rozen weer bloeien, is het inmiddels traditie geworden dat het Rozenseizoen tijdens de Groenmarkt geopend wordt.

Gratis roos
Ook de nieuwe miss Oldambt: Manon Dijkstra en haar zusje Julia Dijkstra, die mini miss Oldambt is geworden, zijn aanwezig. Zij delen samen met twee rozenmeisjes gratis rozen uit aan bezoekers van de Groenmarkt en bezoekers van het winkelcentrum in Winschoten.

Vervoer
Van 10.00 tot 16.00 uur pendelen er twee koetsen tussen het Rosarium en de Binnenstad. U kunt dus gemakkelijk vanuit het centrum een overstapje maken naar het Rosarium, en andersom. Opstapplaatsen van de koets zijn de Venne, ter hoogte van de weekmarkt/winkelcentrum 't Rond en bij de ingang van het Rosarium aan de Stikkerlaan.