Helmond heeft Beste Markt van Nederland 2010

28/06/2010 16:19

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

De zaterdagmarkt van Helmond is gekozen tot 'Beste Markt van Nederland 2010'. Na een spannende verkiezingsstrijd heeft de jury deze markt unaniem tot 'Beste Markt van Nederland 2010' benoemd. Maandag 28 juni heeft Geert Vermeer, voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en juryvoorzitter, dit bekend gemaakt in een videoboodschap op www.hbd.nl/bestemarkt. De officiële overhandiging van de titel en het promotiebudget ter waarde van 5000 euro vindt plaats op de winnende markt in Helmond op zaterdag 3 juli. Het HBD organiseert de verkiezing 'Beste Markt van Nederland' met als doel de warenmarkt verder te professionaliseren.

Markt Helmond is 'topmarkt'

'De Helmondse markt is een topmarkt, zowel door de indeling, de branchering en het beleid. De markt maakt echt deel uit van het centrum en dat maakt dat het er goed druk is', aldus de jury. Er staan ruim honderd kooplieden. De markt ligt midden in het centrum. Een opvallend en aantrekkelijk onderdeel van de markt is het foodplein, een plein met een groot aantal mooie groente- en fruitkramen en verschillende viskramen.

Goede finalisten

De verkiezing heeft drie goede finalisten opgeleverd. De andere twee finalisten zijn de dinsdagmarkt in Amsterdam-Osdorp en de donderdagmarkt in Wijchen. Ook over deze markten is de jury zeer enthousiast. Maar er kan maar één markt Beste Markt van Nederland zijn. De jury heeft in de laatste selectieronde hulp gehad bij de beoordeling. Kooplieden en consumenten hebben een enqu(ee)te ingevuld. De kooplieden vinden het aanbod en de variatie op de eigen markt goed. Ook zijn zij over het algemeen tevreden over de samenwerking met de gemeente. Consumenten vinden vooral de gezelligheid en de sfeer op de markt aantrekkelijk.

Jury

De jury van de verkiezing 'Beste Markt van Nederland 2010' bestaat uit Geert Vermeer (voorzitter HBD en juryvoorzitter), Henk Achterhuis (voorzitter CVAH) en Manus Slikkerveer (voorzitter NVM). De jury wordt ondersteund door een Raad van Advies, die wordt gevormd door Rein Borgers, Kas Post, Joke van der Meij (allen CVAH), Roland Klaverstijn (vakblad MarktVisie) en Patrick Manning (HBD).





http://www.hbd.nl/bestemarkt