NCRV

Rootz

Rootz: duel tussen Alkmaar en Tilburg

Zaterdag 3 juli 2010

17.45 uur, Z@PP

De opaâs: ex-Europees kampioen lassen versus oud-Willem II-speler

In de wekelijkse NCRV-spelshow Rootz nemen twee families van elk tien leden het tegen elkaar op in acht bizarre, grappige of zenuwslopende duels. Aan het hoofd staan niet de omaâs of de vaders: in Rootz zijn de kinderen de baas. De jongsten van de familie zijn de teamcaptains. Van presentator Jochem van Gelder krijgen zij een cryptische omschrijving van de opdracht, waarna ze per ronde bepalen wie van de familie gaat spelen. Naast een quiz zijn er fysieke, geheugen, huishoudelijke en âperformanceâ opdrachten.

Het team van de -van oorsprong Servische- familie Selakovic is één grote gezellige club van ooms, tantes, buurmannen, opaâs en peetmoeders uit Alkmaar. Opa Bertus heeft met zijn Friese nuchterheid invloed in dit gepassioneerde team, dat zich volop in de strijd gooit. Het jongste teamlid, neef David, blijkt een heuse kippenvanger te zijn. Ze worden geleid door Nenad, die apetrots is op zijn familie. Voor welk onderdeel zal hij zijn opa, de ex-Europees kampioen lassen, inzetten?

De familie Basters komt uit Tilburg en brengt een veelzijdig team op de been. Sportieve opa Ton speelde ooit voor Willem II, zit nog twee maal per week in de sportschool en is dus in vorm. Broertje Sam is naar eigen zeggen de toekomstige president van Nederland. Zal hij ook regeren in deze aflevering? En dan is daar Tante Roos, zij staat haar mannetje als cipier in de gevangenis; nu maar hopen dat ze de winst niet laat ontsnappen! De familie Basters wordt aangevoerd door de jonge en altijd vrolijke teamcaptain Bo!