VVV Groningen


Zaterdag 03 juli 2010 : Bad Nieuweschans is op 3 en 4 juli het toneel van het Keltisch Midzomer Festival. Vele duizenden liefhebbers van Keltische sieraden en gebruiken, Gothic en Fantasy komen dat weekend naar het meest noordoostelijk gelegen puntje van Nederland.

Het Festival is een eerbetoon aan de wijze waarop de Kelten het feest van de langste dag van het jaar vierden. Het is altijd een vrolijk jaarfeest geweest met muziek en midzomervuren. Ook in Bad Nieuweschans is er een hoop te zien, te doen, te proeven, te beleven en vooral te horen.

Op het feest zijn tal van middeleeuwse marktlui en ambachtslieden aanwezig die hun waren te koop aanbieden en graag vertellen en demonstreren hoe deze worden gemaakt. Bij de bijzondere Keltische, Gothic & Fantasy-marktkramen kun je van alles kopen; van kleding en sieraden tot gebruiksvoorwerpen. Sommige marktlieden bieden workshops aan en de inwendige mens kan geheel in Middeleeuwse stijl worden verwend met honingwijn barbecue.

Hoofdmoot zijn de optredens op het muziekpodium. Natuurlijk mag Rapalje daar niet ontbreken, maar het publiek kan ook genieten van Cochon Blue en de Cobblestones.

www.keltischmidzomerfestival.nl

Evenementen

Informatie