Deelgemeente Charlois Rotterdam

People Village in Zuiderpark

Drie dagen lang verrijst een Tour-dorp op evenemententerrein Zuiderpark. Van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 juli is hier het People Village Zuid te vinden. Met uiteraard veel aandacht voor de wielrenners, die aan de vooravond staan van hun lange tocht van Rotterdam naar Parijs, maar vooral ook heel veel sportieve activiteiten die alles met fietsen te maken hebben.

Drie dagen lang treden veelal Nederlandstalige artiesten op, afgewisseld met prijsuitreikingen, presentaties en spelletjes. Maar zelf sporten en bewegen staan centraal! Er is een doorlopend programma met onder meer een virtueel parcours, waarbij je zelf de Erasmusbrug in de benen kunt voelen; je kunt de tijdrit winnen in de speciale tijdritbak en er is een gekke fietsen parcours. Durfals leven zich uit op de Space bike en de Vertical Bike, twee spectaculaire attracties. En de kanovijver in het Zuiderpark leent zich natuurlijk uitstekend voorwaterfietsen. En er is nog veel meer

Donderdag 1 juli

Het feest start op donderdagmiddag 1 juli met de finish van de toertocht Grand Départ. Tussen 15.00 en 21.00 uur komen in het Zuiderpark de 15.000 recreatieve fietsers aan die dan 40, 75 of 100 kilometer in de benen hebben. Zij hopen natuurlijk op een warm welkom na deze grootse prestatie.

Vanaf 18.00 uur is de presentatie te volgen van de ploegen die aan de Tour de France deelnemen.

Vrijdag 2 juli

Op vrijdag 2 juli zijn er tijdritten, fietstochten en andere kampioenschappen. Om 9.00 uur rijdt een groep van 13 toerrijders voor KIKA het parcours. Daarna komen de handbikers en rolstoelers. Ook trainen de Tourploegen op het parcours. Vervolgens is de spannende finale van de dikkebandenraces. Op het evenemententerrein Zuiderpark zijn van 11.00 tot 23.00 uur prijsuitreikingen, muziek en activiteiten.

Zaterdag 3 juli

De dag van de proloog! Al vanaf 9.30 uur bent u van harte welkom op het evenemententerrein Zuiderpark voor sport en spel en muziek. Vanaf 15.00 uur zijn er op het podium interviews met diverse wielergrootheden; vanaf 16.30 uur is de proloog live te volgen op groot scherm.

Meer informatie op www.tourdefrancerotterdam.nl