Voel je prins of prinses in Het Spoorwegmuseum

30/06/2010 11:59

Nederlands Spoorwegmuseum

Tijdens de tentoonstelling 'Royal Class, vorstelijk reizen' in Het Spoorwegmuseum zijn koninklijke treinen te zien van vorstenhuizen uit heel Europa. Omdat Het Spoorwegmuseum het leukste museum is voor kinderen organiseren we in de zomervakantie allerlei kinderactiviteiten met een 'koninklijk' thema. Op zaterdag 3 juli kan iedereen op de foto met koningen en koninginnen tijdens het Koninklijk Gala. Wel zestig historische personages komen dansen op een groot gala. Iedereen is uitgenodigd voor het bal!

Ontmoet vorstelijke personen

Volg de rode loper langs de treinen en ontmoet de koningen, keizers en prinsessen die met deze luxe rijtuigen reisden. Bij binnenkomst krijg je een les in etiquette. Wat moet je doen als je een koning of koningin tegen het lijf loopt? Want dat kan zo maar gebeuren in Het Spoorwegmuseum. Keizer Wilhelm, koningin Maria Pia van Portugal, koning Ludwig van Beieren en de Deense prinsessen Dagmar en Alexandra, ze lopen allemaal rond tussen de prachtige treinen. Maar ook het hofpersoneel is aanwezig, twee stuntelende lakeien of Henri Charpentier, de kok van koning Edward van Engeland. Wat staat er eigenlijk op het menu voor zo'n sjieke koning?

Op zaterdag 3 juli is het Koninklijk Gala, zestig personages in historische kostuums zorgen voor een prachtige show onder muzikale begeleiding van zigeunerorkest Tzigane. Ga met al deze koninklijke personages op de foto!

Fotomoment

Bij binnenkomst in het museum is er een fotomoment. Ga naast de koningin en haar gevolg staan en maak een foto. De foto kun je downloaden op de site.

Detectives gezocht

Het Spoorwegmuseum is op zoek naar echte speurneuzen. Zoek naar treinen, meubels en luxe spulletjes die Willem-Alexander en Maxima kunnen gebruiken voor het bouwen van hun toekomstige trein. Zet alles in je persoonlijke dossier en win een leuke prijs.

Zelf een trein bouwen

Op de website kun je vervolgens zelf een trein bouwen voor Willem-Alexander en Maxima. Laat je ouders, vrienden en familie stemmen op jouw trein en maak kans op de koninklijke hoofdprijs.

Workshops

Kinderen kunnen (onder begeleiding) allerlei creatieve dingen maken zoals schatkisten versieren, een treintje maken (van luciferdoosjes), een kijkdoos maken, vogelpaleisje versieren, armbanden maken en koninklijk servies met porseleinstiften versieren.

De workshops zijn in de weekenden en vanaf 15 juli ook op donderdag en vrijdag. We vragen voor de workshops een kleine vergoeding.

Stalen Monsters

Nog nooit een ritje gemaakt in de achtbaan van het museum? Ga naar de wereld van de stalen monsters en maak een spannend ritje langs en onder reusachtige stoomtreinen.

Jumbo Express

Buiten rijdt de Jumbo Express een rondje over het museumterrein. Willen je ouders ook mee? Jammer dan, deze trein is alleen voor kleine passagiers!





http://www.royalclass.info