Gemeente Rotterdam

afrikaandermarkt tijdens tourstart op zondag 4 juli

Veel toeschouwers wielerspektakel op afrikaandermarkt verwacht

30 juni 2010 | rotterdam | persbericht

Op zaterdag 3 juli wordt de proloog van de Tour de France in Rotterdam verreden. Rotterdam verwacht tijdens Le Grand Départ vele honderdduizenden bezoekers, zeker in Rotterdam-Zuid. In overleg met de Veiligheidsregio is daarom besloten de Afrikaandermarkt van zaterdag 3 juli te verplaatsen naar zondag 4 juli.

Proloog
Het parcours van de proloog van Le Grand Départ van de Tour de France gaat zowel heen als terug over de Maashaven. Het hele gebied rond de Maashaven wordt daarom op die zaterdag van 's ochtends 05.00 uur tot 's avonds 21.00 uur volledig afgesloten voor al het rijverkeer. Het Afrikaanderplein en de Pretorialaan vallen in dit gebied.

Veiligheid

Rotterdam wil voor iedereen een veilig evenement organiseren, zowel voor bewoners, bezoekers als de wielrenners. Daarom heeft de deelgemeente Feyenoord in overleg met Stadstoezicht en de Veiligheidsregio besloten de markt van zaterdag 3 juli te verplaatsen naar zondag 4 juli.

Afrikaandermarkt op zondag

Omdat de markt op zaterdag 3 juli niet door kan gaan, organiseert Stadstoezicht voor marktkooplieden en marktbezoekers op zondag 4 juli een normale marktdag op het Afrikaanderplein. Op zondag 4 juli worden veel toeschouwers bij de start van de eerste etappe van de Tour de France 2010 verwacht. Daarom is de ook verwachting dat veel mensen op zondag even langs de markt gaan voordat zij weer huiswaarts gaan.