Carglass inspecteert autoruiten duizenden vakantiegangers

01/07/2010 10:43

Carglass BV

P E R S B E R I C H T

Son, 1 juli 2010

Carglass inspecteert autoruiten duizenden vakantiegangers

Op initiatief van de Verkeerspolitie inspecteert Carglass deze zomer op verschillende locaties langs de snelweg autoruiten van duizenden vakantiegangers. Carglass controleert de autoruiten vrijblijvend op ruitschade. Tijdens de zomer kan de temperatuur zo hoog oplopen dat sterretjes sneller kunnen doorscheuren. Doorgescheurde autoruiten kunnen vervolgens voor onveilige situaties zorgen. Ook andere organisaties zoals de ANWB en Veilig Verkeer Nederland zijn bij de zomerinspecties aanwezig. Naast controles op autoruitschade, wordt er gecontroleerd op vermoeidheid, kinderbeveiligingsmiddelen en bandenspanning.

Autoruit scheurt in zomer door hitte

De kans dat sterretjes in autoruiten doorscheuren is bij hoge temperaturen tot wel 3000 keer groter dan bij normale waarden. De ruit en de carrosserie zetten uit naarmate de temperatuur stijgt. Bij gebruik van de airco wordt het temperatuurverschil tussen binnen en buiten verder vergroot. De spanning op de autoruit neemt toe, waardoor deze op het zwakste punt, het sterretje, kan doorscheuren. Het is niet alleen goedkoper om een sterretje te laten repareren, het kost ook minder tijd en komt de veiligheid van de inzittenden ten goede. Het zicht van de automobilist kan behoorlijk afnemen als er een grote scheur in de ruit zit. Ook kunnen de airbags zich niet goed afzetten tegen een verzwakte ruit.

Naast de Verkeerspolitie en Carglass zijn ook de ANWB, Veilig Verkeer Nederland en politiediensten uit België, Duitsland en Frankrijk bij de zomerinspecties aanwezig.

Inspecties aan de grens

Automobilisten kunnen voor een inspectie van 6.30 uur tot 12.30 uur terecht op de volgende locaties:

Zaterdag 3 juli 2010:

A12 rechts grens Duiven - Duitsland, parkeerplaats 'Oudbroeken'

A16 rechts grens Breda - België, parkeerplaats 'Hazeldonk'

A2 rechts grens Maastricht - België, parkeerplaats 'Knuvelkes'

Zaterdag 10 juli 2010:

A12 rechts grens Duiven - Duitsland, parkeerplaats 'Oudbroeken'

A16 rechts grens Belgie - Breda, parkeerplaats ' Hazeldonk'

Zaterdag 24 juli 2010:

A16 rechts grens Breda - Belgie, parkeerplaats 'Hazeldonk'

A2 rechts grens Maastricht - Belgie, parkeerplaats 'Knuvelkes'

Profiel Carglass(R)

Carglass(R) is onderdeel van Belron, wereldwijd het grootste en meest geavanceerde glasherstelbedrijf voor voertuigen. In ons land is Carglass(R) marktleider met circa 500.000 autoruitreparaties en -vervangingen per jaar. Carglass(R) stelt het gemak van de klant centraal en streeft naar beperking van de schadelast door tijdige en hoogwaardige reparatie en vervanging. In Nederland heeft Carglass(R) 55 Service Centers en 220 mobiele service units voor het repareren of vervangen van autoruiten. In geval van nood worden klanten ook buiten kantooruren op afspraak geholpen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.