Openbaar Ministerie

Word geen slaaprijder naar vakantieadres

2 juli 2010 - Landelijk Parket Team Verkeer

Op zaterdag 3, 10 en 24 juli 2010, zijn er weer op vijf verschillende locaties service-infopunten langs de autosnelweg voor vakantiegangers op weg naar hun vakantieadres.

De service-infopunten worden ingericht door de Dienst Verkeerspolitie van het KLPD, ANWB Wegenwacht, Veilig Verkeer Nederland, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Het Nieuwe Rijden (Agentschap NL), Duitse Autobahnpolizei en Belgische Federale Wegpolitie.

Aandachtspunten
Vermoeidheid in het verkeer, het gebruik van
kinderbeveiligingsmiddelen, aantal inzittenden, de bandenspanning, zicht via de spiegels, verlichting, de technische staat van de banden en de gewichten van de combinatie krijgen de nodige aandacht.

Uitgerust op vakantie
Bij een lange reis kan vermoeidheid in het verkeer optreden. Een `dreamteam' van het ministerie van Verkeer en Waterstaat deelt `eye-openers' uit om vermoeidheid tijdens de reis voor te zijn. Zie ook: www.wordgeenslaaprijder.nl.

Banden extra aandacht
Bij eerdere controles is gebleken dat er bij meer dan 50% van de gecontroleerde voertuigen iets mankeerde aan de banden: Ze waren te zacht, te oud of versleten. Banden van caravans en vouwwagens slijten vooral door stilstaan en rijden met onderspanning. Deze banden hebben een levensduur van ongeveer zes jaar. Namens Het Nieuwe Rijden zal een bandenspecialist de vakantiegangers informeren en extra aandacht besteden aan de banden. Zie ook: www.hetnieuwerijden.nl.

Datum en locaties van 06.30 uur tot 12.30 uur:

Zaterdag 3 juli 2010:


*

A 12 rechts grens Duiven - Duitsland, parkeerplaats `Oudbroeken' A 16 rechts grens Breda - België, parkeerplaats `Hazeldonk' A 2 rechts grens Maastricht - België, parkeerplaats `Knuvelkes'

Zaterdag 10 juli 2010:

* A 12 rechts grens Duiven - Duitsland, parkeerplaats `Oudbroeken'
* A 16 rechts grens Belgie - Breda, parkeerplaats ` Hazeldonk'

Zaterdag 24 juli 2010:

* A 16 rechts grens Breda - Belgie, parkeerplaats `Hazeldonk'
* A 2 rechts grens Maastricht - Belgie, parkeerplaats `Knuvelkes'

Service-info-check op vrijwillige basis
Deze service-info-check is op vrijwillige basis. Bij geconstateerde gebreken zal naar een passende oplossing worden gezocht.