Ministerie van Defensie

Defensie stand-by voor aanvullende inzet heidebrand

3 juli 2010, 21.16 uur

De terreinvaardige brandstofwagen van de Koninklijke Landmacht. Foto: ministerie van Defensie

De brandweer heeft de brand op de Strabrechter Heide onder controle maar om het zo te houden en ter ondersteuning van het nablussen wordt extra Defensiepersoneel en materieel beschikbaar gehouden.

De 2 E-One blusvoertuigen (Crashtenders) van de Koninklijke Luchtmacht. Foto: ministerie van Defensie

De 2 E-One blusvoertuigen (Crashtenders) van de Koninklijke Luchtmacht worden met wisselbemanningen permanent in bedrijf gehouden om het vuur verder te blussen. Ook de terreinvaardige brandstofwagen van de Koninklijke Landmacht wordt ook inzetbaar gehouden. Deze wagen voorziet de brandweerwagens in het terrein van brandstof zodat zij ongehinderd door kunnen gaan met blussen.

Extra personeel

Defensie houdt rekening met de inzet van extra personeel en materieel. Geniematerieel, zoals geniettanks en graafmachines, staat klaar om te worden ingezet. Door het blussen en de regenval wordt het terrein moeilijker begaanbaar voor brandweerwagens. De tanks kunnen eventueel vastzittende brandweerwagens lostrekken zodat ze verder kunnen blussen. De tanks en graafmachines van de genie staan ook klaar om brandgangen door de bossen en heide te maken. De brandweer kan dan via deze paden dieper het gebied in om te blussen.

Militairen assisteren de brandweer. Foto: ministerie van Defensie

De landmacht houdt militairen van de kazerne in Oirschot op afroep beschikbaar om de brandweer te ontlasten.