Ingezonden persbericht

Kröller-Müller viert vijf jaar Zwoele Zomeravonden!
Met o.a. Stevie Ann, Huub van der Lubbe, Bart Chabot en Nico Dijkshoorn

Ze begonnen als een experiment, met enkele kleine voorstellingen in de beeldentuin maar groeiden al snel uit tot een uniek festival, dat niet meer weg te denken is uit ons jaarprogramma: de Zwoele Zomeravonden. In 2010 bestaan ze vijf jaar, en dat wordt gevierd!

Wat kunt u verwachten?
Drie feestelijke Zwoele Zomeravonden (3, 17 en 31 juli, 16.00 - 20.30 uur): met spannend theater, bijzondere muziek, verleidelijke poëzie, een zonnige picknick en nog veel meer, verspreid door de hele beeldentuin! Elke avond heeft een eigen thema en programma, met een bijzondere selectie van (internationale) theatermakers, artiesten en schrijvers zoals Huub van der Lubbe, Stevie Ann, Bart Chabot, Stef Kamil Carlens (Zita Swoon), Yevgueni, Nico Dijkshoorn en Bot. Op zondagmiddag 1 augustus is er nog een bonusconcert met een verrassende kinderworkshop. Speciaal voor deze lustrumeditie organiseert het museum voor het eerst ook een speciale Zwoele Kindermiddag (14 augustus, 12.00 - 16.00 uur), met alleen maar bijzondere kindervoorstellingen... en uiteraard een heerlijke pannenkoek! Een unieke gelegenheid om met het hele gezin het museum te ontdekken en beleven.

Zwoele Zomergasten
Tot slot presenteert het museum ook weer twee Zwoele Zomergasten: jonge kunstenaars, die zich bewegen op de snijvlakken van de beeldende kunst. Beeldend theatermaker Judith Nab is van 1 tot en met 31 juli te gast met haar multimediale installatie 'Nightshot' en audiomachinist Geert Jonkers zorgt tussen 11 juli en 22 augustus voor rechtstreeks contact met zijn expositie 'De volgende toon' in Radio Kootwijk.

Op de avonden is er weer catering aanwezig, maar mag iedereen natuurlijk ook zijn eigen picknick meenemen. De Zwoele Zomeravonden en ook de Zwoele Kindermiddag zijn gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor park en museum. Toegangsprijs: combikaartje park en museum: ¤ 15 voor volwassenen, ¤ 7,50 voor kinderen van 6 tot 12 12 jaar (onder 6 jaar gratis). Na 18.00 uur half geld voor een combikaartje park en museum: ¤ 7,50 voor volwassenen, ¤ 3,75 voor kinderen en van 6 tot 12 jaar (onder 6 jaar gratis).

Up-to-date informatie is te vinden op www.kmm.nl. Hier kunt u ook het programmaboekje downloaden en anderen uitnodigen voor een Zwoele Zomeravond.