TROS

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 3 juli
Radio 1 - 11.04 uur

JOOP ATSMA IN TROS KAMERBREED

TROS KAMERBREED van komt op zaterdag 3 juli live vanuit Rotterdam! Te gast zijn: Joop Atsma, CDA-Tweede Kamerlid en fervent wielrenner, Antoinette Laan VVD-sportwethouder in Rotterdam en Rinus van Schendelen, hoogleraar politicologie aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit.

Kees Boonman praat met de gasten over de vergelijking tussen politiek en wielrennen, met een knipoog naar de formatie. Joop Atsma is een hard fietsende politicus. Wanneer moet je demareren? Wie is de eerste die beweegt? Of is een sur-place de veiligste manier van onderhandelen? Ook gaat het over de Tour de France in Rotterdam, wat betekent zo'n sportevenement voor een grote stad. En kan het afstralen op de sportiviteit van gewone burgers? Wat doet het voor het imago van Rotterdam en hoe zit het met de veiligheid?

En met Rinus van Schendelen, hoogleraar politicologie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam bespreekt Kees Boonman de formatie-onderhandelingen. Kan informateur Tjeenk Willink de impasse tussen VVD en PvdA doorbreken en een Paars-plus coalitie tot stand brengen en wat is daar voor nodig?

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.