De Doelen Concertgebouw

ZA 3 JUL '10 | DOELENCAFÉ | 21.30

Gianna Tam Band

NORTH SEA ROUND TOWN IN HET DOELENCAFÉ


-
Gianna Tam - vocals en percussie
Matthijs van Beek - gitaar
Marc van Bruggen - bas
Niels Voskuil - drums
Jeroen Roelofsen - toetsen
Djem van Dijk - backing vocal
Ralf Geels - backing vocal

-
Multi-instrumentaliste, singer/songwriter Gianna Tam (Suriname/Nederland) kwam toen als achtjarige via haar stiefvader - de bekende Nederlandse drummer Lucas van Merwijk - in aanraking met drums en percussie. Als zestienjarige werkte Gianna al mee in de slagwerkprojecten van haar vader, die haar langs nationale en internationale concertpodia, radio & tv-programma's (De Wereld Draait Door) en opnamestudio's voerden.
Naast haar activiteiten als percussionist en drummer (Drums United, Bongomatik, Van Merwijks Music Machine) ontwikkelde Gianna zich ook als zangeres. En tijdens haar studie zang en drums aan het Conservatorium van Amsterdam ontdekte ze nog een facet van haar muzikaliteit, dat van songwriter.
Met haar eigen vierkoppige Gianna Tam Band (bas, gitaar, hammond en drums), aangevuld met backing vocals, strings en blazerssectie, werkte ze een half jaar aan de opnamen van haar eigen liedjes. Energieke en originele liedjes over het leven en de liefde, swingend, soulful, rocky en funky, maar soms ook gevoelig en intiem.
-
www.northsearoundtown.com
www.giannatam.nl
http://www.youtube.com/watch?v=Q_suv22t9VI

---