Ingezonden persbericht


Kom op zaterdag 3 juli naar Food For a Better World

Festival voor een duurzame plantaardige toekomst

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme organiseert op zaterdag 3 juli 2010 het publieksevenement 'Food for a Better World' op De Neude in Utrecht. Met dit evenement wil de vereniging plantaardige voeding onder de aandacht brengen. Het vervangen van vlees en zuivel door plantaardige alternatieven, biedt namelijk enorm veel voordelen voor mens, dier en milieu.

Het klimaatprobleem ligt voor een groot deel op ons bord. Vlees is namelijk het meest milieubelastende onderdeel van ons voedsel. Om het klimaatprobleem echt aan te pakken is een vermindering van de consumptie van dierlijke producten zoals vlees en zuivel onvermijdelijk.

Eén koe stoot volgens berekeningen van het Centrum voor Landbouw en Milieu jaarlijks net zoveel broeikasgassen uit als 4,5 auto's, ofwel het rijden van 70.000 km. Als iedereen in Nederland één dag in de week geen vlees zou eten zou dat bijvoorbeeld al evenveel uitstoot schelen als het weghalen van 1 miljoen auto's van de weg.

Een reductie van de vleesconsumptie biedt ook grote voordelen in de strijd tegen ontbossing, watertekorten, ongelijke voedselverdeling en het verspillen van plantaardige eiwitten door deze eerst aan dieren te voeren. Tevens biedt het vele gezondheidsvoordelen.

Consumenten kunnen een verschil maken als het gaat om duurzaam voedsel. Vlees en zuivel zijn zeer milieubelastend, maar gelukkig bestaan er genoeg gezonde en lekkere alternatieven. Tijdens Food for a Better World kunnen deze alternatieven volop worden uitgeprobeerd. Diverse bedrijven en organisaties bieden tijdens dit evenement lekkere hapjes en inspirerende kookdemo's om bezoekers een gezellige dag te bezorgen en bij te dragen aan een betere wereld.

Wil jij meer weten over de voordelen van plantaardige voeding en ben je ook benieuwd naar alle lekkere hapjes? En dat onder het genot van live muziek? Kom dan op zaterdag 3 Juli tussen 11.00 uur en 17.00 uur naar 'Food for a Better World'!

Kijk voor meer info op http://www.foodforabetterworld.nl

Handige plantaardige tips zijn te vinden op www.plantaardigmaandag.nl

Perswoordvoerder(s):