Ingezonden persbericht


Persbericht:

Have A Nice Day Festival pakt uit met een gruwelijke topdag

Nog een paar weekjes en dan is het zover. Want op 3 juli om klokslag 12.00 zal de zesde editie van Have A Nice Day festival plaatsvinden in het pittoreske openluchttheater van Eibergen. Als allereerste underground festival van de Achterhoek heeft Have A Nice Day een landelijke cult status verworven. Groot geworden door kneuterig te blijven. Een festival waar de liefde vanaf spat. Pure passie recht vanuit het hart. En dat voel je.

Having Nice Sounds

In samenwerking met Pathfinder, DeventerDubSessions, Arctic Boogie, 8Bahn, Vier en 030303 is het Genotypes en Mood Elevator gelukt om een potentieel legendarische muziekdag in elkaar te draaien. Ruim 45 artiesten, op vier verschillende podia, zorgen dat er wordt uitgepakt als nooit tevoren. Met een bonte dansbare mix van dj's en live-acts staat er een totaal programma waar de aller, allersloomste geitenwollensokkenraver nog van gaat shuffelen. Iedere artiest is met de grootste zorg geselecteerd en allen dragen bij aan een gezamenlijk doel. Keihard Raven tot op het bot.

Om toch iets meer uit de doeken te doen zal een kleine greep uit het rijke assortiment worden uitgelicht. Internationaal komen bijvoorbeeld Petter (bordercommunity) en Axel Boman met een gortig staaltje deephouse geweld vanuit Stockholm afgereisd. Tevens komt de Duitse rasartiest Jackmate twee dagen eerder naar Nederland om samen met oer Achterhoeker en "man van het moment" Pitto een super speciale live set voor te bereiden die enkel en alleen op Have A Nice Day te horen zal zijn. Ook de uit Kosovo afkomstige techhouser Likatek is dit jaar weer van de partij. Goede tradities moet je namelijk behouden.

Met opgeteld meer dan 70 jaar dj ervaring is er ook aan het veteranen gehalte gedacht. Zo komen technogrootheid Steve Rachmad, de Belgische ravelegende Yves Deruyter en "crowdpleaseres" Lady Aïda naar Eibergen om house les te geven. Aïda verraste vorig jaar door de hele Arctic Boogie tent uit elkaar te trekken. Op veler verzoek en met groot genoegen zal zij dit kunstje dit jaar dus weer gaan flikken.

Overige Hollandse helden zijn er o.a in de hoedanigheid van Neder-Detroiternaar Quince, balans acrobaat en topprogrammeur Darko Esser, geluidskunstenaar en groove opperhoofd Ion Ludwig (live), Rejected lid en Green labelbaas Edwin Oosterwal, mix meester en alleskunner Invite, medeorganisator en rasentertainer Brent Roozendaal, acid formatie 030303 dj team, househelden en oer-argonauten Jason Shae & Pete Bandit, upcoming megatalent Thomas Lauren (live), Rotterdamse Triphousers Steven P en Khalil en het Nijmeegse wonderkind db (live).

Natuurlijk is er nog veel en veel meer. Zo is de regio dit jaar weer goed vertegenwoordigd en is er daarnaast een flink blik talent open getrokken.

Have A Nice Experience

Have A Nice Day is een beleving op zich en in die zin dus veel meer dan louter muziek. Met veel zorg is er dan ook een uiterst aardige creatieve programmering opgezet. Met aan kop de schavuiten van Team Ruilhuisje. Zij maken van de saaiste theekrans nog een ordinaire rave. Met het motto "niet huilen, maar ruilen" roepen zij de bezoekers op om allerhande ruilwaar mee te brengen. Op die manier hebben zij op zo'n beetje alle gerenommeerde festivals gestaan om de feestvreugde tot extatische hoogten te doen laten stijgen. Sta dus niet verbaast te kijken als er aan het eind van de dag een aantal mannen in baljurk rondbanjeren of een lampenkap dienst gaat doen als hoge hoed. Dikke lol is 100 % verzekerd. Ook kan "de spelende mens" zich dit jaar bijvoorbeeld flink uit leven op de nu al legendarische Have A Nice Day mini kermis. Hier kan het ware cowboy gevoel worden opgeroepen en valt er ook van alles te beleven. Vaste onderdelen als de sprookjestuin en de visuals van pixelkunstenaar Vingerverf zijn natuurlijk ook weer part of the deal.

Have A Nice Meal

Dansen maakt hongerig. Daarom zorgt Willing Wheels ook dit jaar weer voor een divers aanbod aan Nice Meals. Geheel in stijl kan er worden genoten van de lekkerste biologische snacks die er zijn. Ook zal Cocoon Coffee zorgen voor topper dan topniveau koffie dat met de grootst mogelijke zorg zal worden bereid door twee barista kampioenen van wereldniveau. Ff een bakkie doen is nooit eerder zo'n sensatie geweest.

Have A Nice Day Loves Oranje

Ervan uit gaande dat Nederland in Zuid Afrika de kwart finale gaat halen heeft Have A Nice Day een speciale WK tent geregeld waar mensen op groot scherm het voetbal kunnen volgen. Have A Nice Day houdt natuurlijk van Oranje! De bal is immers rond.

Have A Nice Ticket

De kaartverkoop loopt dit jaar hard. Daarom is het raadzaam om snel een ticket in de v.v.k te halen. Voor een ontiegelijk zacht Achterhoeks prijsje van slechts 16 euro (ex fee) kunnen er online tickets worden gekocht via http://www.haveanicedayfestival.nl of bij één van de Primera winkels in het land. Let er even op dat het in verband met de transactiekosten goedkoper is om meerdere tickets in één keer te kopen.

Have A Nice Busreis?

Vanuit Grave vertrekt er (bij voldoende animo) op zaterdag 3 juli om 11.30 uur een touringcar naar Nijmegen. Na een korte stop rijdt hij vanuit Arnhem (12.00) door naar het Openluchttheater in Eibergen. Heb je interesse om gebruik te maken van deze service? Stuur dan een email met daarin je naam, adres en het aantal personen die mee willen naar bijdehandbus@gmail.com. De bus vertrekt rond 00.30 uur terug. Kosten voor een retour zijn ¤ 15,- per persoon. Ook vanuit Utrecht zal er bij voldoende animo een bus rijden. De kosten voor een retour bedraagt ¤ 20,- per persoon. Mocht je hier interesse in hebben, stuur dan een email met daarin je naam, adres en het aantal personen naar bijdehandbus@gmail.com. Ook vanuit Deventer en Zutphen wordt er een busreis georganiseerd die over Lochem naar Eibergen zal afreizen. Wil je mee? Stuur dan een mailtje naar busreishand@gmail.com.

Having Vies Veel Zin

Als laatste kan gesteld worden dat de organisatie alles in het werk stelt om vorige edities te doen toppen. Uiteindelijk kan dit natuurlijk alleen wanneer al die fijne mensen weer gaan komen om er gezamenlijk een spectaculaire en legendarische dag van te maken. Bel dus al je vriendjes en vriendinnetjes op en neem ze mee naar Eibergen. Ze zullen er zeker geen spijt van krijgen. Amen!

----------

Artwork:
http://www.haveanicedayfestival.nl/flyer/HaveANiceDayback.png http://www.haveanicedayfestival.nl/flyer/HaveANiceDayfront.png

Agenda:
Have A Nice Day Festival 2010
datum: 3 juli
locatie: Openluchttheater De Maat / Eibergen
tijd: 12.00 - 24.00
entree: ¤16,- (v.v.k) / ¤19,- (a.d.d)
tickets: www.haveanicedayfestival.nl

Line up:

Area Mood Elevator & Genotypes

Petter & Axel Boman

Steve Rachmad
Darko Esser
Edwin Oosterwal
Jay Davis & Likatek
Live: Jackmate & Pitto
Live: Thomas Laurén
VJ: Vingerverf

Area Pathfinder & DeventerDubSessions
Live: Ion Ludwig

Quince

Jason Shae & Pete Bandit
Brent Roozendaal

Ferdi Blankena & Sense Unique

Steven P & Khalil

Da_renzo & Barth Floor
Microvibez

Area Vier & 8 Bahn
Yves Deruyter

Invite

Einzel & Knalpot020

Armin Pillen & de 40 verdwaalde Tukkers

Rave Uit je Spuigaten a.k.a Le-fi & Patski Ping

Thijs (acid) Leenders & Rick Vio(ol)

Alex Jansen

BeeVee

Area 030303 & Arctic Boogie
Lady Aïda

030303 dj's
Baz Reznik
Helmut Katzenbaum
Javar
Marc Tims
Reza Athar
Live: db
Live: Hongaars
Live: Neu3Neu
Live: Zuurgraad

Creatief: Have A Nice Experience

Team Ruilhuisje

Have A Nice Day Fairytale Garden

Have A Nice Play Mini Kermis

Vj Vingerverf

Willing Wheels

Have A Nice Day Pornohok

Have A Nice Day Houdt van Oranje Tent

Have A Nice Day Minimarket