Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 23-06-2010

AVRO BRENGT AMERIKAANSE FILM 'HAMLET'

Gebaseerd op toneelklassieker van William Shakespeare

Zaterdag 3 juli om 22.45 uur zendt de AVRO op Nederland 2 de film Hamlet uit. De film is gebaseerd op het legendarische toneelstuk Hamlet van de Engelse toneelschrijver en dichter William Shakespeare.

Hamlet vertelt het verhaal van de gelijknamige prins van Denemarken. Wanneer Hamlet ontdekt dat zijn vader, de koning van Denemarken, is gestorven keert hij terug naar zijn vaderland. Zijn moeder Gertrude hertrouwt met zijn oom Claudius, die de nieuwe koning wordt. Zij dringen bij Hamlet aan zijn geliefde Ophelia te trouwen. Maar als snel verschijnt de geest van Hamlets vader ten tonele en spookt 's nachts rond het kasteel die vertelt dat Claudius hem heeft vermoord.

Hamlet weet niet wat hij moet doen. Spreekt de geest de waarheid of proberen duistere krachten hem tot slechtheid te verleiden? Zal hij wraak nemen op Claudius? Hamlet moet kiezen tussen passieve berusting en de noodzaak van een wraak die zou kunnen leiden tot een tragedie.

Hamlet is een Amerikaanse film uit 1990 geregisseerd door Franco Zeffirelli (Tea with Mussolini, La Traviata, Endless Love). De hoofdrollen worden vertolkt door Mel Gibson (Braveheart, Tequila Sunrise), Glenn Close (Dangerous Liaisons, Het Huis van de Geesten), Helene Bonham Cater (A Room with a View, Howards End) en Alan Bates (Gosford Park).

Hamlet, 3 juli om 22.45 uur op Nederland 2.