Ingezonden persbericht


Veggierose winnaar van de Vegan Award

Tijdens het Food for a Better World evenement op zaterdag 3 juli in Utrecht zal de Vegan Award worden overhandigd aan Lisette Kreischer van Veggierose.

De Vegan Award wordt een keer per jaar uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme aan het bedrijf met het beste plantaardige initiatief. Elke fabrikant, restaurant of ander soort bedrijf met een aanbod voor veganisten maakt kans op deze prijs. Je kunt hierbij denken aan producenten of merkhouders die plantaardige voedingsproducten aanbieden. Ook bedrijven die schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten of kledingstukken verkopen die vrij zijn van dierlijke producten, maken kans op de Vegan Award.

Dit jaar waren er tien genomineerden, waaronder de winkel Vega-life en de veganistische lunchroom van de fietswinkel Pristine Amsterdam Fixed Gear. Via de website www.foodforabetterworld.nl kon men tot 28 juni stemmen op hun favoriet. Van de 492 stemmen, gingen er 220 naar Veggierose.

Lisette Kreischer, het gezicht achter Veggierose, is bekend van haar boeken 'Veggie in Pumps' en 'Ecofabulous koken in alle seizoenen'. Dit jaar kreeg ze de Trendwatcher Of The Year award (TWOTY) in de categorie duurzaamheid. Nu is ze ook winnares van de Vegan Award 2010.

Op het Food For A Better World evenement, zal Lisette om 16.00 uur de Vegan Award in ontvangst nemen. Tijdens het evenement, wat van 11.00 uur tot 17.00 uur plaatsvindt op De Neude in Utrecht, kun je kennismaken met het aanbod van Veggierose. Ook vele andere ondernemers, bieden hier hun plantaardige smaaksensaties en andere diervriendelijke producten aan.

Kijk voor meer informatie op
www.foodforabetterworld.nl