Ingezonden persbericht



De afdeling Zuid-Holland van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging, organiseert dit jaar de zomer keuring Politiehond 1, Politiehond 2 en Object Bewakingshond op 3 en 4 juli 2010 te Bergschenhoek.

De Politiehonden keuring is vrij toegankelijk voor publiek !

Op zaterdag 3 en zondag 4 juli 2010 zal op en rond het terrein van de Politiehondvereniging "RODA", gevestigd aan het Bunzingpad 1 te Bergschenhoek (Lage Bergsche Bosch) de politiehonden keuring voor de afdeling Zuid-Holland worden gehouden.

Op deze dagen proberen de geleiders met hun honden het fel begeerde certificaat voor politiehond te behalen. Op zaterdag 3 juli 2010, worden er 9 combinaties gekeurd in het programma Politiehond 1, op zondag 4 juli 2010, worden er 4 combinaties gekeurd in het meer uitgebreide programma Politiehond 2 en 2 combinaties in het programma Object Bewakingshond.

In de ochtend laten de deelnemende geleiders met hun politiehonden zien hoe goed hun honden een verstopte persoon kunnen opsporen en hoe snel ze verstopte voorwerpen ter grootte van een patroonhuls kunnen vinden, ook het correct uitvoeren van verschillende handelingen, zoals het nemen van hindernissen, het transport van een arrestant en nog vele andere oefeningen behoren tot het ochtend programma !

Om 13:30 uur zal het spectaculaire middag programma beginnen, hier laten de politiehonden in verschillende situaties zien hoe goed zij een verdachte tot staan kunnen brengen.

Hierbij zullen de pakwerkers proberen de aanval van de politiehonden af te wenden, door zich onder andere te verweren met een stok en een vuurwapen en door voorwerpen naar de hond te gooien, dit is zeer spectaculair !
Het afdelingsbestuur van de afdeling Zuid-Holland nodigt U van harte uit om deze dag(en) te bezoeken.

Aanvang keuring 8.30 uur. Toegang gratis.
Een leuke gelegenheid om kennis te maken met politiehondendressuur. Bij de manege Hilligersberg is voldoende parkeer gelegenheid en het keuringsterrein bevindt zich op 5 minuten loop afstand.




Ingezonden persbericht