Politie Amsterdam-Amstelland

Toerist springt uit raam op terras Een Australische toerist is donderdagavond 1 juli is rond kwart over zeven van drie hoog uit het raam van een short stay appartement aan de Kerkstraat gesprongen. Een Braziliaanse toerist die beneden op een terras zat, is daarbij zwaargewond geraakt. De 28-jarige Australiër was onder invloed van verdovende middelen.

De 19-jarige Braziliaan zat met twee vrienden op een terras, toen de Australiër bovenop hem terecht kwam. Het slachtoffer is met zwaar rugletsel naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij direct is geopereerd. Hij heeft mogelijk blijvend lichamelijk letsel opgelopen. Een van zijn Braziliaanse vrienden raakte tevens lichtgewond aan zijn arm, maar kon ter plekke behandeld worden.

De drie Australische mannen, in de leeftijden van 26, 27 en 28 jaar oud, hadden alle drie drugs gebruikt. Zij werden aangehouden op verdenking van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De man die uit het raam sprong is later ook naar een ziekenhuis vervoerd, nadat na zijn aanhouding bleek dat ook hij letsel aan zijn rug had. Hij ligt nog in het ziekenhuis en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De twee andere verdachten zijn inmiddels heengezonden.

De recherche van district Centrum heeft de zaak in onderzoek.