TomTom


Vakantiedrukte neemt per weekend toe in juli

Jul 02 2010

Vakantiedrukte neemt per weekend toe in juli


- Vermijd vakantiefiles met TomTom HD Traffic(TM) -

Amsterdam, 1 juli 2010 - De zomervakantie staat voor de deur. Studenten leggen hun laatste examens af en in gedachten zit iedereen al in het zuiden van Europa. Helaas brengt deze periode ook een verkeersdrukte van jewelste op de Nederlandse en Europese snelwegen met zich mee.

TomTom biedt de oplossing, waarmee vakantiegangers voorbereid en comfortabel op weg kunnen tijdens de drukste weekenden en Zwarte Zaterdag.
o De live TomTom-navigatiesystemen zijn voorzien van TomTom HD Traffic*, de filedienst die automobilisten altijd via de snelste routes langs de files leidt. Zo kunnen gebruikers zo snel en comfortabel mogelijk op de reisbestemming zijn.
o Bovendien is de online TomTom RoutePlanner (www.routes.tomtom.com) met TomTom HD Traffic uitgerust, zodat alle automobilisten hun route vantevoren nog beter kunnen plannen of de actuele situatie op de weg kunnen raadplegen.

Gebaseerd op TomToms historische verkeersdata, stelt TomTom vast dat aankomend weekend en volgend weekend het beste moment is om met vakantie te gaan. De file-informatie van vorig jaar geeft namelijk aan dat de vakantiedrukte op de snelwegen elk weekend toenam in juli 2009. De eerste twee weekenden bleven in Nederland en Frankrijk relatief rustig (verkeerspiek tussen 10:00 en 14:00 uur), maar de weekenden daarop nam de verkeersdrukte sterk toe (vrijwel hele dag drukte), met als piek Zwarte Zaterdag op zaterdag 1 Augustus 2009.

Dit is goed nieuws voor Midden en Noord Nederland, die op 3 juli en 10 juli vrij krijgen dit jaar. Zuid Nederland zal met meer vakantiedrukte te kampen hebben, aangezien de scholen in het zuiden pas op 17 en 24 juli sluiten.

Zwarte Zaterdag, dat dit jaar op 31 juli valt, markeert de zaterdag in Frankrijk met de drukste zomerverkeer van het jaar. Het is algemeen bekend dat miljoenen Franse vakantiegangers het laatste weekend in juli met vakantie gaan. In 2009 stond op Zwarte Zaterdag vrijwel de hele dag file (van 07:00 tot 19:00).

Aankomend weekend is dus een goed moment om met vakantie te gaan. Automobilisten die inderdaad dit gepland hebben, moeten wel op een aantal andere factoren letten die tot extra file kunnen leiden: o Vrijdag speelt Nederland om 16:00 de kwartfinale tegen Brazilië, waardoor de vrijdagmiddagspits zich voornamelijk voor de wedstrijd zal vormen.
o Zaterdag start de Tour de France in Rotterdam, waardoor grote delen van het centrum afgesloten zullen worden en zondag zal de Tour zich voorzetten naar Brussel via Zeeland en Antwerpen. TomTom raadt daarom vakantiegangers met Zeeland als bestemming aan hier rekening mee te houden.
o Bovendien zullen vanwege het verwachte mooie zomerweer, logischerwijs ook de routes naar en van de badplaatsen druk zijn.


* TomTom HD Traffic(TM) biedt bestuurders de meest nauwkeurige en frequente live verkeersinformatie doordat het niet alleen gebruik maakt van de gebruikelijke bronnen (overheidsinformatie en TMC), maar ook anonieme data van Vodafone-gebruikers en de TomTom community gebruikt. Dankzij real-time updates (iedere 3 minuten), beschikken de bestuurders over de meest recente informatie. De aangeboden verkeersinformatie dekt bovendien naast primaire wegen ook secundaire wegen. TomTom HD Traffic(TM) biedt de beste kwaliteit informatie over vertragingen en de lengte van de files.
TomTom