FNV Bouw

Bondsraad stemt in met uitkomst referendum

Terug naar het overzicht

De Bondsraad van FNV Bouw heeft met grote meerderheid ingestemd met de uitkomst van het FNV-referendum over het onderhandelaarsakkoord over AOW en pensioen. Gisteren werd al bekend dat een ruime meerderheid van de leden, 80 procent, vóór het akkoord heeft gestemd. De Bondsraad, het parlement van FNV Bouw, bepaalde naar aanleiding daarvan vandaag formele standpunt van FNV Bouw. Tijdens de Federatieraad van de FNV van 14 juli wordt beslist of het onderhandelaarsakkoord kan worden omgezet in een definitief akkoord.

John Kerstens, voorzitter van FNV Bouw, is tevreden met deze stemming bij de Bondsraad van FNV Bouw. "Bondsraadsleden hebben aangegeven 'blij verrast' te zijn met de steun van de achterban. Ze zeggen tegelijkertijd: vergeet de tegenstemmers niet."

FNV Bouw zal ook de komende tijd nog in de keet en op de werkplekken te vinden zijn. Kerstens: "Dit is een ingewikkeld akkoord en ik wil dat onze achterban weet: dit plan is veel beter dan dat van de politiek. Verder is het zaak dat de politiek dit plan overneemt. Ook daar zullen we op in zetten.Tot slot is het nu zaak om dit akkoord met werkgevers op een goede manier nader in te vullen."