FNV Bouw

Weerstandskas FNV Bouw open voor HVI en Meubel

Terug naar het overzicht

De bondsraad van FNV Bouw heeft besloten de weerstandskas te openen ten behoeve van de vastgelopen cao-trajecten in de houtverwerkende industrie en de meubel. Leden worden de komende dagen geïnformeerd. Het landelijk actiecomité van FNV Bouw beslist in de loop van komende week of en hoe het actietraject vormgegeven wordt.

In de houtverwerkende industrie wordt al sinds eind april niet meer onderhandeld. Na de laatste onderhandelingsronde is er een aantal maal informeel contact geweest tussen werkgevers en werknemers, maar zonder resultaat. FNV Meubel & Hout brak de onderhandelingen af na de halsstarrige weigering van werkgevers om een beslissing te nemen. Coen van der Veer, sectorbestuurder van FNV Meubel & Hout: "Wij hebben twee mogelijkheden genoemd: de huidige cao verlengen tot het eind van het jaar plus een eenmalige loonsverhoging van 0,5 procent. Of de hele cao uitonderhandelen. Werkgevers zeggen te willen instemmen met het eerste, maar gaan niet in op onze eisen. Blijkbaar is druk nodig. Er is begin juni al een informatiecampagne aan de bedrijfspoorten georganiseerd. Helaas is het nodig om ook de stakingskas te openen voor verdere acties."

Ook in de Meubel-cao lijkt een akkoord nog ver weg. "We dachten met veel woorden en goede wil een akkoord te bereiken was in de vierde ronde. Toch moesten we concluderen dat werkgevers niet bereid waren om concessies te doen. Ook hier moet nagedacht worden over verder drukmiddelen." Aldus Van der Veer.