Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 03-07-2010

Motorrijder uit Veldhoven overlijdt bij eenzijdig verkeersongeval

BREDA: Bij een eenzijdig verkeersongeval op de A27 is vrijdagavond een 45-jarige motorrijder uit Veldhoven om het leven gekomen. De man reed kort na 21.30 uur op knooppunt Annabosch in de richting van Tilburg toen hij door onbekende oorzaak uit een bocht vloog. Daarbij raakte hij een verkeersbord en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant stelden een onderzoek in naar de exacte toedracht. Een wegvak is enige tijd afgesloten geweest. Desondanks besloten drie automobilisten door te rijden, terwijl de weg zichtbaar afgekruist was via de matrixborden. Het drietal kreeg ieder een boete van 160 euro.

Voetbalfeest zonder grote wanordelijkheden verlopen

BREDA: Het voetbalfeest rondom de WK-kwartfinale Nederland - Brazilië in de overvolle binnenstad van Breda is redelijk ordelijk verlopen. Het was erg druk, maar nergens ontstonden grote wanordelijkheden. Enkele mensen werden onwel, vooral door te veel alcoholgebruik, in combinatie met de warmte. Er werden drie mensen aangehouden. Een 23-jarige man uit Etten-Leur werd gearresteerd, omdat hij bij een vechtpartij op de Vismarktstraat een andere stapper een kopstoot had gegeven. Later duwde hij een vriend van het eerste slachtoffer nog tegen een passerende auto. Beide mannen deden aangifte; de verdachte komt wegens zware mishandeling in aanmerking voor het project Weekendje Weg. De twee andere aanhoudingen hielden verband met het verstoren van de openbare orde. In de reguliere horecadienst van vrijdag op zaterdag zijn geen aanhoudingen verricht.

Politie arresteert twee mannen na vechtpartij in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagavond een 21-jarige man uit Etten-Leur en een 22-jarige Bredanaar aangehouden. Het tweetal mishandelde rond 19.00 uur op de Wipakker twee mannen (36 en 41 jaar) uit Etten-Leur. Beide mannen deden aangifte. De vriendin van de Bredanaar kreeg ook klappen en liep letsel aan haar tanden op; zij wilde geen aangifte doen. De politie moet nog diverse mensen horen om een precies beeld te krijgen van het incident.

Automobilist uit Sprundel raakt rijbewijs kwijt na dronkemansrit

SPRUNDEL: De politie heeft zaterdagmorgen kort na 03.30 uur een 40-jarige automobilist uit Sprundel aangehouden wegens dronken rijden. Bij een controle op de Vorenseindseweg blies de man 825 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.
Een 17-jarige jongen uit Klundert raakte ook zijn rijbewijs kwijt, maar dan het bromfietsrijbewijs. De jongen werd zaterdagmorgen tegen 00.30 uur gecontroleerd op de Aletta Jacobslaan in Etten-Leur en blies 520 ug/l. Voor hem als beginnend bestuurder is slechts 88 ug/l toegestaan en bij deze categorie bestuurders wordt het rijbewijs ingevorderd bij waarden hoger dan 350 ug/l.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 03-07-2010 10:08 | © Regio Midden en West Brabant |