Politie Drenthe

Zaterdag 3 juli 2010

Provincie Drenthe, 03-07-2010

Politie treft hennepkwekerij aan
ORANJE Donderdagmiddag trof de politie aan de Oranje een hennepkwekerij aan. De kwekerij, bestaande uit ongeveer 1000 planten, en de voor de kwekerij benodigde apparatuur, werden inbeslaggenomen en vernietigd. Tegen de 44-jarige bewoonster en de 47-jarige bewoner zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Man aangehouden terzake bedreiging en mishandeling EMMEN Vrijdagmiddag hield de politie op de Alerderbrink een 38-jarige man uit Dalen aan. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor zijn 30-jarige ex echtgenote in een snackbar in die straat te hebben bedreigd en mishandeld. De politie onderzoekt de zaak.

IPod dieven aangehouden
RUINERWOLD De politie heeft vrijdagmiddag bij de zwemplas het gat van Blijdenstein aan de Blijdestein een 17-jarige knaap uit Nijeveen aangehouden. Getuigen zagen dat zijn vriend, 17 jaar uit Meppel, een iPod stal van daar liggende kleding van een zwemmende jongen. De iPod gaf hij aan de Nijevener. Toen getuigen hen aanspraken maakte de Meppeler zich uit de voeten en werd de Nijevener overgedragen aan de politie. De IPod had hij ondertussen in de bosjes gegooid maar werd teruggevonden. Omdat de oortjes verdwenen waren keek een van de getuigen in de tas van de verdachte en trof een wurgstok aan. Deze werd inbeslaggenomen. De Meppeler werd kort hierna op zijn huisadres aangehouden. Tegen beide verdachte zal proces-verbaal opgemaakt worden terzake diefstal en verboden wapenbezit.

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN Vrijdagavond hield de politie een 37-jarige inwoner van Hoogeveen aan. Hij wordt ervan verdacht zijn 28-jarige echtgenote te hebben mishandeld. Het protocol huiselijk geweld trad in werking.

MEPPEL Vrijdagavond hield de politie op een camping aan de Schiphorsterweg een 42-jarige man uit Meppel aan. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 38-jarige ex-echtgenote. De verdachte, die onder invloed van alcohol was, werd ingesloten.

Controle overlast bij kinderboerderij
ASSEN In verband met meldingen over jeugdoverlast bij de kinderboerderij aan de Diamantstoep, heeft de politie vrijdagavond een controle uitgevoerd. Er werd jeugd aangetroffen die geen overlast veroorzaakten. Wel ging een 16-jarige Assenaar op de bon voor het drinken van bier aan de openbare weg.

Aangehouden als verdachte van mishandeling, bedreiging en vernieling COEVORDEN Vrijdagavond hield de politie ter hoogte van het haventje aan de Dwenger een 17-jarig meisje uit Coevorden aan. Getuigen, bootbewoners die tijdens hun vakantie in Coevorden aangemeerd lagen, zagen dat het meisje ruzie maakte met haar 22-jarige vriend uit Ter Apel en volledig door het lint ging. Het meisje schopte hierbij tegen een daar staande vuilniscontainer en schreeuwde luid. Toen enkele getuigen vroegen wat er aan de hand was bedreigde en mishandelde het meisje een 58-jarige man uit den helder en een 60-jarige man uit Appingedam. Ook gooide ze het hondje van laatstgenoemde in het kanaal. Deze kwam met de schrik vrij. Het meisje werd ingesloten. Haar ouders werden ingelicht.

Aanhouding insluiper

RODEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 18-jarige inwoner van Norg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vrijdagavond geld te hebben gestolen uit een kluisje in verpleeghuis de Noorderkroon aan de Noorderkroon. Een medewerkster zag de jongeman in de gang lopen en vond later kleingeld op de grond. Het signalement van de verdachte, die al verdwenen was, werd aan de politie doorgegeven. Met behulp van getuigen kon later in de nacht de dief in Roden aangehouden worden. Hij bekende de diefstal en werd ingesloten. Onderzoek volgt.