Ingezonden persbericht


Control Schaatsploeg is compleet

PAULIEN VAN DEUTEKOM MAAKT OVERSTAP NAAR CONTROL

Utrecht, 3 juli 2010 - De Control Schaatsploeg heeft zich vandaag versterkt met allroundster Paulien van Deutekom. Van Deutekom, die overkomt van TVM, heeft een contract voor dit seizoen getekend. Hiermee is de schaatsploeg compleet en klaar voor het nieuwe seizoen. Coach Jac Orie is verheugd over haar komst: "Met Paulien halen we een geroutineerde allroundster binnen. We focussen ons vanaf dit seizoen met de vrouwen op de middenafstanden (1000,1500 en 3000 meter). Paulien is met haar brede ervaring daarom een waardevolle aanvulling voor de ploeg."

Voor Paulien van Deutekom betekent haar overgang naar de Control Schaatsploeg een nieuw begin: "De afgelopen zes maanden heb ik echt rust gehad. Tijdens mijn twee maanden in Indonesië realiseerde ik dat ik nog niet klaar was met schaatsen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en heb deze gevonden bij de Control Schaatsploeg. Ik heb veel vertrouwen in Jac Orie en kijk er erg naar uit om met hem, het team en een gezond lijf weer te gaan schaatsen."

Nieuwe start
René van Beek en Lennaert de Hertog, managing partners van sponsor Control zijn blij dat de ploeg nu helemaal 'rond' is. De Hertog: "Het tekenen van Paulien is fantastisch nieuws. Paulien is een ervaren allroundster vol ambitie. Ze is klaar om er dit seizoen onder leiding van Jac Orie weer helemaal voor te gaan. Samen met deze succescoach kan zij dit seizoen een nieuwe start maken." Jac Orie geeft aan dat Paulien al heeft laten zien dat het absolute topniveau haalbaar is door haar Wereldkampioen Allround titel in het seizoen 2007/2008. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we haar dit seizoen maximaal kunnen laten presteren."

Control Schaatsploeg
De Control Schaatsploeg staat onder leiding van coach Jac Orie. Zijn ploeg bestaat komend seizoen - naast Van Deutekom - uit de topsprinters Mark Tuitert, Stefan Groothuis, Jan Smeekens, Laurine van Riessen, Kjeld Nuis, Sjoerd de Vries, allroundster Diane Valkenburg en de talentvolle nieuwkomers Pim Schipper en Janine Smit.

Over Control
CONTROL is hét aanspreekpunt voor organisaties die voor korte of langere tijd behoefte hebben aan financieel talent. Vanuit een vakinhoudelijke basis beheerst CONTROL het interim-proces als geen ander. Voor meer informatie kijk op www.control.nl.


Noot voor redacties
Voor meer informatie,