Politie Gelderland-Zuid

Feestsfeer overheerst in Gelderland-Zuid

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 03-07-2010 o In Gelderland- Zuid was de sfeer voor, tijdens en na de wedstrijd Nederland-Brazilie over het algemeen goed. In het centrum van Nijmegen kon de politie na een stroomstoring van dienst zijn door fans mee te laten luisteren via de autoradio die was aangesloten op een megafoon. Agenten hebben, voornamelijk na de wedstrijd, enkele personen aangehouden in verband met openbare dronkenschap en openlijke geweldpleging.

In Nijmegen hadden veel mensen zich in het centrum verzameld om de wedstrijd te zien. In de loop van de tweede helft viel, in een gedeelte van het centrum, de stroom uit. Hierdoor konden vele fans de wedstrijd niet meer zien. Hierop hebben agenten de radio van een ME-bus aangesloten op de megafoon van het dak. Op deze manier konden de fans de wedstrijd in ieder geval nog beluisteren.

Onder invloed

Hoewel de sfeer in de regio voor, tijdens en na de wedstrijd Nederland - Brazilië over het algemeen goed was, braken er, voornamelijk in de uren na de wedstrijd, hier en daar vechtpartijtjes uit. Deze ontstonden veelal omdat mensen onder invloed waren van drank en/of verdovende middelen.

(15)

Laatst gewijzigd 03-07-2010 11:13 | © Regio Gelderland-Zuid |