Politie Groningen


Zaterdag 3 juli 2010

Provincie Groningen, 03-07-2010

Autokraker aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgen 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor auto inbraak. Agenten reageerden op een inbraakmelding in een auto aan de Van Oldenbarneveltlaan in Groningen. Een getuige had gezien dat de autokraker met een life-hamer een ruitje van een geparkeerde auto had ingetikt. Op basis van het signalement kon de verdachte in de omgeving worden ingerekend. Na fouillering bleek dat hij in het bezit te zijn van een life-hamer. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de inbraak.

Bejaarde automobilist rijdt door na aanrijding

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmorgen een 72-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer was op de Siersteenlaan met zijn auto in aanrijding gekomen met een 21-jarige automobiliste uit Jubbega. Toen deze de veroorzaker hierover aansprak reageerde de verdachte agressief en reed weg. Op basis van getuigenverklaringen en de kentekengegevens konden agenten de doorgereden bestuurder in de Schorpioenstraat in Groningen traceren. Bij onderzoek bleek dat zijn auto verse aanrijdingschade had. Ook bleek dat het rijbewijs van de bejaarde bestuurder al drie jaar was verlopen. Hij moest mee naar politiebureau. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Jonge winkeldievegges aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmiddag twee meisjes van 16 jaar uit Blijham en Veelerveen aangehouden. De meisjes werden door een verkoopster in een kledingzaak op de Vismarkt in Groningen betrapt na het stelen van kleding. De meisjes moesten mee naar het politiebureau en werden na verhoor overgedragen aan hun ouders. De meisjes deden afstand van de gestolen spullen. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser onwel in de berm

KANTENS Een 50-jarige fietser uit Kantens is vrijdagmiddag op de Middelstumerweg in zijn woonplaats onwel geworden. Het slachtoffer reed met zijn fiets de berm in. Hij werd door hulpdiensten onderzocht. Hij is ter observatie door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In afwachting op de komst van d politie regelde een buschauffeur het verkeer.

Bloedproef na verkeersongeval

SAPPEMEER De politie heeft vrijdagmiddag een 38-jarige man uit Zuidbroek aangehouden. De bestuurder was betrokken bij een aanrijding op de Borgercompagnie in Sappemeer. Bij een wegversmalling was hij in aanrijding gekomen met een tegenligger, een 24-jarige automobilist uit Munterdam. Omdat de politie vermoedde dat de 38-jarige man alcohol had gedronken werd in het politiebureau een bloedproef van hem afgenomen. De bloedproef moet uitwijzen of de verdachte onder invloed heeft gereden. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Alcomobilist maakt brokken

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdagavond een 19-jarige automobilist uit Oude Pekela aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder op het Beverhof met zijn auto tegen drie geparkeerde autos was aangereden. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,2. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook had de Pekelder de auto zonder de toestemming van de eigenaar meegenomen.

Met een rijverbod mocht hij na verhoor het politiebureau verlaten. Bij de aanrijding raakte de drie geparkeerde autos zwaar beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist zwaar onder invloed

GODLINZE De politie heeft vrijdagavond een 49-jarige man uit Zeerijp aangehouden. Surveillerende agenten zagen de bestuurder rijden op de Provincialeweg in Godlinze. Zij gaven hem een stopteken en controleerden hem. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 2,9 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij weer gaan. Hij kreeg een rijverbod van 17 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Motorrijder gewond na verkeersongeval

MIDDELSTUM Een 33-jarige man uit Bedum is vrijdagavond op de Onderdendamsterweg in Middelstum gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De Bedummer reed met zijn motor in een bocht rechtdoor. Hij reed vervolgens tegen een lantaarnpaal aan. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De motor raakte zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Jongen aangehouden na agressief gedrag

SAPPEMEER De politie heeft vrijdagnacht een17-jarige jongeman uit Sappemeer aangehouden. Een 50-jarige plaatsgenoot sprak de 17-jarige knaap aan over zijn baldadig gedrag in een voetbalkooi aan de Touwslager in Sappemeer. De 17-jarige pikte dit niet en bedreigde de man. Ook probeerde hij hem te slaan. Gealarmeerde agenten namen de amokmaker mee naar het politiebureau en is ingesloten. De politie onderzoekt het incident en maakt proces-verbaal op.

Alcomobilisten aangehouden

PROVINCIE GRONINGEN - De politie heeft vanaf vrijdagmiddag tot zaterdagmorgen meerdere verkeersdeelnemers betrapt op het rijden onder invloed van drank.


-VEENDAM - De politie heeft vrijdagmiddag een 73-jarige man uit Veendam aangehouden. In de Molenstraat in Veendam viel de automobilist op door zijn aarzelend rijgedrag. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,6. De Veendammer mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Zijn rijbewijs werd ingenomen.


-DELFZIJL- De politie heeft vrijdagavond een 47-jarige man uit Groningen aangehouden. In de Fivelstraat in Delfzijl viel de automobilist op door zijn sportieve rijgedrag. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,5. De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Zijn rijbewijs werd ingenomen.


-WINSCHOTEN - De politie heeft vrijdagnacht een 48-jarige man uit Oostwold aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder werd op het Burg. Schonfeldplein in Winschoten gecontroleerd. Agenten hoorden dat de bestuurder met een dubbele tong sprak. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,85. De Oostwolder mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Zijn rijbewijs werd wel ingenomen. Op de Molenweg in Winschoten liep een 26-jarige alcomobilist uit Blijham ook tegen de lamp. De ademanalysetest leverde bij hem een alcoholpromillage op van 0,9. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op.

Dronken man gaat door het lint

GRIJPSKERK De politie heeft vrijdagnacht een 44-jarige man uit Grijpskerk aangehouden. Agenten reageerden op een melding dat een man in een woning aan De Vereeniging door het lint zou gaan. Dienders troffen de 44-jarige man in zijn woning aan. Hij was behoorlijk onder invloed van alcohol. Bij het zien van de dienders begon hij zich agressief te gedragen. Ook wilde een agent aanvallen. De verdachte werd door agenten ingerekend en in de boeien geslagen. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Vandaag zal hij worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist gewond na verkeersongeval

ZEVENHUIZEN De politie heeft vrijdagnacht een 33-jarige automobilist uit Nieuwolda aangehouden. Agenten zagen dat de bestuurder op de Holeweg in Meedenhuizen met zijn auto in de sloot was gereden. De bestuurder was op eigen kracht uit zijn auto gekomen. Hij werd met diverse verwondingen door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omdat er alcohol in het spel bleek te zijn werd in het ziekenhuis een bloedproef van de verdachte afgenomen. De bloedproef moet uitwijzen of de verdachte onder invloed heeft gereden. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. Deze werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Vechtersbazen aangehouden


-GRONINGEN De politie heeft zaterdagmorgen twee mannen (28 en 31 jaar) uit Groningen aangehouden voor openlijk geweld. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid in de Poelestraat in Groningen. Het bleek dat het duo het aan de stok had gekregen met een 21-jarige Stadjer. Deze zou hierbij door beide verdachten zijn mishandeld. Wat de aanleiding was voor de ruzie is nog onduidelijk. Beide geweldplegers moesten mee naar het politiebureau en zijn ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.


-GRONINGEN - De politie arresteerde zaterdagmorgen een 18-jarige Stadjer voor mishandeling. In een shoarmarestaurant in de Poelestraat sloeg de verdachte in op een 16-jarige jongen uit Groningen. Voordringen is vermoedelijk de aanleiding geweest voor het geweld. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer liep nekklachten op. Hij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie onderzoekt beide geweldsincidenten.

Vouw geslagen met glas

GRONINGEN De politie heeft een zaterdagmorgen een 33-jarige vrouw uit Rhenen aangehouden voor zware mishandeling. Surveillerende agenten werden door portiers van een horecagelegenheid in de Peperstraat aangesproken. Het bleek dat de 33-jarige vrouw in de horecagelegenheid onenigheid had gekregen met een 22-jarige vrouw uit Groningen. Hierbij had de 33-jarige verdachte een glas op het hoofd van het slachtoffer kapot geslagen. Deze liep hierdoor een hoofdwond op. Zij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De Rhenense moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. Wat de aanleiding is geweest voor de mishandeling is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling.

Dronkenlappen aangehouden

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Stadjers aangehouden voor openbare dronkenschap. Op de Grote Markt zagen agenten dat een 24-jarige Stadjer zwaar onder invloed was van alcohol. Hij kon niet meer kon lopen. Op de Sontweg was een 28-jarige Stadjer de weg kwijt door gebruik van alcohol en softdrugs. Hij wist niet meer waar hij was. Beide verdachten werden ter ontnuchtering ingesloten en kunnen een proces-verbaal voor openbare dronkenschap tegemoet zien. Op de Topingaheerd werd een 44-jarige Stadjer op de bon geslingerd. Hij bleek languit op de weg te liggen. Ook hij had veel te veel alcohol gedronken. Hij kon op eigen kracht zijn woning bereiken.