Vakantiegangers verrast door Leesvoer Drive-in op de A2

03/07/2010 13:20

Nationale Tijdschriftenbon

Nationale Tijdschriftenbon verzacht fileleed op zwarte zaterdag

Doetinchem, zaterdag 3 juli 2010 - Vandaag is de eerste dag van de massale vakantie-uittocht. Het leed van de gebruikelijke files op deze 'zwarte zaterdag' is vandaag op verrassende wijze verzacht door de Nationale Tijdschriftenbon met een Leesvoer Drive-in. Op een van de top zeven drukste wegen bij vakantie-uittochten, A2 verzorgingsplaats De Lucht, reden duizenden automobilisten stapvoets langs de 12 meter lange Drive-in om een gratis tijdschrift voor onderweg mee te pakken. Tijdverdrijf en vermaak tijdens de autorit naar vakantiebestemming is, naast gezelligheid de belangrijkste behoefte van de vakantiegangers, blijkt uit onderzoek van Tijdschriftenbon onder 566 respondenten, uitgevoerd door Ruigrok Netpanel.

Traditiegetrouw trekken Nederlanders er in de zomervakantie met de auto op uit. Deze zomer telt zo'n 4,4 miljoen autovakanties volgens de ANWB. Dat resulteert vooral op zaterdagen in lange files. Helemaal nu de vrijdagmiddagrijders door de kwartfinale van het Nederlandse elftal hun vakantie-uittocht tot zaterdag moesten uitstellen. Uit het onderzoek blijkt dat verkeerd rijden (50%) - samen met de bemoeienis of het 'meerijden' van de bijrijder(s) (33%) en in de file staan (23%) de belangrijkste startpunten zijn van ergernissen in de auto. Om de vakantie goed te beginnen, nodigde Tijdschriftenbon vakantiegangers vandaag uit om tijdens de topdrukte langs een Drive-in parcours te rijden met een enorme tijdschriftenkast. Vanuit de auto konden automobilisten een van de duizenden uitgestalde tijdschriften - voor ieder wat wils - meepakken.

Ik ga met de auto op vakantie en neem mee

Bijna de helft van de Nederlanders die met de auto op vakantie gaan, gaan met partner maar zonder kinderen (49%). Een kwart (27%) gaat met partner en kinderen op vakantie. Gemiddeld rijdt men 771 km als men met de auto op vakantie gaat. De top 3 'Wat mee te nemen ter vermaak in de auto tijdens de rit?' luidt als volgt:

Vrouwen


1. Eten & drinken (77%)


2. Muziek (69%)


3. Iets te lezen (52%)

Mannen


1. Muziek (69%)


2. Eten & Drinken (58%)


3. Iets te lezen (32%)

Omleiding voor ergernissen

Ruim een derde van de respondenten (35%) heeft wel eens last van meningsverschillen, gekibbel, of ergernissen onderweg naar de vakantiebestemming. Op de vraag wat men doet om de ergernissen uit de weg te gaan antwoordt bijna twee vijfde van de mensen dat deze onvermijdelijk zijn (38%). Een derde probeert ze te vermijden door regelmatig pauzes in te lassen zodat iedereen stoom af kan blazen (33%). En 15% zorgt dat er voldoende vermaak is in de auto. Voornamelijk de vrouw in het gezelschap zorgt hier voor (23% tegenover 6% mannen). Wat te doen als het toch gebeurt? Twee vijfde (40%) probeert het onderwerp van gesprek te veranderen, een kwart (23%) houdt zich stil en 1 op de 10 mannen (10%) zet de auto langs de kant en weigert verder te rijden. Mannen zitten het grootste deel van de reis achter het stuur (74%). "Onze tip, vooral gericht aan de dames: zorg dat je wat te lezen hebt voor jezelf, voor je partner, én voor de 'achterbank'," aldus Lidushka Ruegebrink namens Tijdschriftenbon.

Aanstichter van het kwaad

De veroorzaker van het gekibbel is niet makkelijk aan te wijzen. De helft geeft aan dat dit per keer verschilt, 17% geeft de kinderen de schuld en 13% is van mening dat de partner de aanstichter van de ergernissen is. 1 op de 10 mannen geeft eerlijk toe meestal de bron of aanstichter te zijn.

5 gouden tips voor een perfecte vakantierit:


1. Zorg voor voldoende afleiding, met voldoende leesvoer


2. Regelmatig stoppen


3. Elk uur een klein cadeautje aan de kinderen geven om ze rustig te houden


4. Navigatiesysteem mee, om gezeur over de route te voorkomen


5. En tot slot: maak van de autorit een feestje, we hebben immers vakantie!

Einde bericht

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.tijdschriftenbon.nl