Ingezonden persbericht



Tegenvallende kwalificatie op snikheet Catalunya voor STIPA-Molenaar Racing GP

De kwalificatie van de Gran Premi Aperol de Catalunya is voor het STIPA-Molenaar Racing GP vanmiddag teleurstellend verlopen. Randy Krummenacher kwam zelfs ten val in de slotfase van de kwalificatie en zal morgen moeten starten vanaf de vierde startrij op een veertiende plaats. Luis Salom had moeite om een snelle ronde eruit te persen en zal morgen naast zijn teamgenoot de 15e plaats op de vierde startrij innemen.

De tweede vrije training in de ochtend reden de rijders van het STIPA-Molenaar Racing GP team een sterke sessie. Randy Krummenacher tot de zevende tijd en Luis Salom hoefde niet veel toe te geven op zijn teamgenoot en eindigde de sessie op een negende positie. Onder de koelere omstandigheden in de ochtend wisten beide STIPA-Molenaar Racing GP rijders bijna twee seconden van hun tijd te rijden.

De kwalificatie werd net als de vrijdag verreden onder zeer warme weersomstandigheden. De rondetijden van de koelere ochtendsessie konden door geen enkele rijder meer geëvenaard worden. Randy Krummenacher kwam vaak binnen tijdens de kwalificatie zoekende naar de perfecte afstelling voor het ultieme snelle rondje. In de laatste fase van de sessie wilde de Zwitser nog een keer aanzetten maar verloor de controle in de laatste bocht van het Catalaanse circuit. Ongedeerd keerde Krummenacher teleurgesteld terug in de pitbox en moest genoegen nemen met de veertiende startplek.

Luis Salom reed in de beginfase van de sessie naar een keurige derde positie maar de Spanjaard viel snel terug naar een tiende plek. Salom probeerde een goede slipstream te krijgen op de rechte stukken maar kon maar niet de juiste groep vinden die hem naar voren bracht. In de laatste vijf minuten zette Salom nog alles op alles en wist zijn rondetijd te verbeteren. Helaas bracht deze rondetijd de Spanjaard geen positie winst en zal morgen naast zijn teamgenoot Randy Krummenacher vanaf de vijftiende plaats starten.

Randy Krummenacher (14e, 1:52.765):

"Vandaag heeft mij niet gebracht waar ik op hoopte. Vanochtend ging het erg goed en wist ik in de 51' ers te rijden. Ik wist dat ik deze rondetijd ook in de kwalificatie moest rijden om een kans op de eerste twee startrijen te maken. Jammer genoeg is dat niet gelukt. Ik ging zelfs nog onderuit in de laatste bocht in de slotfase van de sessie. Ik ben ongedeerd en heb alleen een deuk in mijn ego opgelopen. Ik had echt verwacht bij de top 8 te kwalificeren. Morgen moeten we er gewoon het beste van maken en verleden week wist van de twaalfde startpositie op te klimmen naar een zesde plek in de race. Dit trucje gaan we morgen tijdens de race gewoon nog een keer doen!"

Luis Salom (15e, 1:52,801):

"Ik heb een slechte kwalificatie gereden. Ik probeerde andere rijders te volgen maar kwam of alleen te rijden of ik kwam terecht in een langzamere groep. Tactisch gezien was het vandaag niet goed. De motor voelt goed aan en heb weinig problemen. Een rondetijd in de 1:52 laag had erin gezeten vanmiddag maar helaas kwam ik niet tot deze tijd. Mijn racepace is goed en ik moet maar hoop putten aan de race van verleden week in de Assen. Toen wist ik een vijftiende startplek om te zetten in een achtste plek in de race. We gaan er gewoon voor morgen!" STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com