Politie Noord- en Oost Gelderland

     Terborg - Viertal verdacht van brandstichting             

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 juli in Terborg vier personen aangehouden op verdenking van brandstichting. Ze worden ervan verdacht een bromfiets in brand te hebben gestoken.


Surveillerende agenten reden omstreeks 00.30 uur op de Stationsweg in Terborg en zagen dat bij het station een bromfiets in brand stond. Aan de hand van getuigenverklaringen konden korte tijd later een 20-jarige man uit Silvolde, een 19-jarige man uit Gaanderen, een 18-jarige man uit Aalten en een 23-jarige vrouw uit Doetinchem worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De bromfiets is geheel uitgebrand. Fietsen die in de buurt van de bromfiets stonden liepen brandschade op. De brandweer heeft de brand geblust.

     Neede - Insluiping in woning                              

Op vrijdagmiddag 2 juli heeft een insluiper een tas met inhoud gestolen uit een woning aan de Oude Eibergseweg in Neede


De dader is vermoedelijk omstreeks 14.15 uur via een niet afgesloten deur de woning binnen gekomen. Terwijl de bewoonster elders in het huis was, is de dader de woning binnen geslopen en heeft de tas weggenomen.
De politie doet onderzoek naar de diefstal en vraagt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

     Doetinchem - Man aangehouden voor lokaalvredebreuk        

De politie in Doetinchem heeft vrijdagavond 2 juli een 24-jarige man uit Wehl aangehouden voor lokaalvredebreuk.


De politie kreeg rond 02.00 uur de melding dat er een man op een terras van een horecagelegenheid in het centrum zat, terwijl hij een horecaverbod had. De man werd aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheidgesteld.

     Doetinchem - Rijden onder invloed                         

De politie heeft vrijdagavond 2 juli twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Een 46-jarige automobilist uit Doetinchem werd omstreeks 19.15 uur op de Keppelseweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. De blaastest op straat wees uit dat de man teveel alcohol gedronken had. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij een promillage van 1,7 blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.


Een 41-jarige vrouw uit Doetinchem werd omstreeks 20.00 uur op de Heijermansstraat in Doetinchem staande gehouden voor een alcoholcontrole. De blaastest op straat wees uit dat ze teveel alcohol had gedronken. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau waar ze een promillage van 1,0 blies. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

     Didam - Snorfietser onder invloed                         

De politie heeft vrijdagavond 2 juli een juni een 48-jarige snorfietser uit Didam aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


Agenten zagen de man omstreeks 20.00 uur slingerend over de Wilhelminastraat rijden, en hebben hem staandegehouden voor een alcoholcontrole. De blaastest op straat wees uit dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij een promillage van 2,28.
Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

     Ulft - Aangehouden voor wederspannigheid                  

De politie heeft vrijdagavond 2 juli een 32-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Ulft aangehouden omdat zij agenten beletten hun werk te doen.


Omstreeks 19.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Middelgraaf in Ulft twee groepen onenigheid met elkaar hadden gekregen. Toen agenten ter plaatse gingen troffen zij verschillende personen aan die kort daarvoor onenigheid met elkaar hadden gehad.
De agenten wilden duidelijk krijgen wat er was gebeurd, maar werden daarbij gehinderd door omstanders.
Een 32-jarige man uit Ulft werd verschillende keren verzocht om afstand te houden. Toen hij daaraan niet voldeed en probeerde om een agent te slaan, werd hij aangehouden. Een 34-jarige vrouw uit Ulft die zich met de aanhouding bemoeide werd eveneens aanhouden. Beiden verzetten zich hevig bij de aanhouding. De man en de vrouw zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

     Doetinchem - Bikers achtervolgen bromfietser              

Een 16-jarige jongen uit Doetinchem heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 juli voor diverse overtredingen bekeuringen gekregen.


Agenten die omstreeks 01.00 uur bezig met waren een verlichtingscontrole op de Dichterseweg in Doetinchem, zagen een bromfiets rijden die geen verlichting voerde. De agenten gaven de bestuurder van de bromfiets een stopteken, welke door de bromfietser werd genegeerd. Hierop zetten de agenten op hun bike de achtervolging in. Na korte tijd konden ze de bromfietser inhalen en laten stoppen.


Na controle bleek dat de bromfietser niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij kreeg hiervoor een boete van 160 euro. Voor het rijden zonder verlichting kreeg de bromfietser een boete van 60 euro en voor het negeren van het stopteken kreeg hij een boete van 110 euro.

     's Heerenberg - Te snel op de Oude Doetinchemseweg         

De politie heeft vrijdag 2 juli snelheidscontroles gehouden op de Oude Doetinchemseweg in 's-Heerenberg. Van de 1152 passanten overschreden er 135 de maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/uur.


In en rondom 's-Heerenberg vinden momenteel aan diverse wegen werkzaamheden plaats. Zo is onder andere de Drieheuvelenweg geheel afgesloten. Hierdoor ontstaat er extra verkeersdrukte op de Oude Doetinchemseweg. De politie zal daar wegens de verkeersveiligheid en klachten van omwonenden de komende tijd extra controleren op snelheid.

     Winterswijk - Boete voor nachtvissen                      

Een inwoner van Aalten en een inwoner van Winterswijk zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 juli bekeurd omdat zij aan het nachtvissen waren.


Bij de politie kwam de melding binnen dat twee mannen bij een visvijver aan de Badweg in Winterswijk aan het vissen waren. Agenten die ter plaatse gingen troffen de mannen omstreeks 00.45 uur aan. Omdat dit tijdstip ruim twee uur na zonsondergang was, en omdat het niet is toegestaan langer dan twee uur na zonsondergang te vissen, kregen ze beide een boete van 90 euro voor het nachtvissen. De man uit Winterswijk kreeg tevens een boete van 200 euro voor het vissen met drie hengels.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --