Politie Noord- en Oost Gelderland

     Laren - Inbraak in bedrijfsauto                           

In een bedrijfsbus die geparkeerd stond aan de Huenderstraat in Laren (gem. Lochem) is in de nacht van donderdag op vrijdag 2 juli ingebroken.


Om in de auto te komen hebben de daders een ruit geforceerd. Uit de auto werd gereedschap weggenomen. De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de auto-inbraak te bellen met 0900 - 8844.

     Brummen - Aangehouden na vechtpartij                      

De politie heeft vrijdagavond 2 juli vier personen aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij op de Engelenburgerlaan in Brummen.


Omstreeks 19.20 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij zou plaatsvinden op de Engelenburgerlaan in Brummen. Bij deze vechtpartij raakte een 52-jarige man uit de gemeente Brummen gewond in zijn gezicht. Hij is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Zutphen.
Een eerste onderzoek wees uit dat een 21-jarige man uit de gemeente Rheden en een 20-jarige inwoner van de gemeente Brummen betrokken waren bij de vechtpartij. Zij zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging.
Twee mannen uit Brummen (19 en 23 jaar) welke vermoedelijk ook bij de vechtpartij betrokken waren, meldden zich bij het ziekenhuis in Zutphen om de confrontatie met de 52-jarige man op te zoeken. Zij zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.
Alle aangehouden personen zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

     Warnsveld - Man met mes aangehouden                       

De politie heeft vrijdag 2 juli een 23-jarige man uit Warnsveld aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een mes.


Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat een man bij een supermarkt aan de Runneboom alcohol nuttigde en dat deze man in het bezit zou zijn van een mes. Aan de hand van zijn signalement werd de man korte tijd later aangetroffen. Hij bleek inderdaad een mes bij zich te hebben. De man is aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Hij is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld. Het mes is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op.

     Zutphen - Fietser gewond bij verkeersongeval              

Op de Van der Capellenlaan in Zutphen is vrijdag 2 juli een 70-jarige fietser uit Zutphen gewond geraakt.


De man fietste omstreeks 16.40 uur over het fietspad van de Den Elterweg in de richting van Eefde en werd aangereden door een personenauto die uit de richting van de Industrieweg kwam en welke rechtdoor de Van der Capellenlaan in wilde rijden. Deze personenauto, welke voor de fietser van links kwam, werd bestuurd door een 18-jarige automobilist uit de gemeente Zevenaar. Door nog onbekende oorzaak ontstond een aanrijding tussen de auto en de fiets.
Door de aanrijding raakte de fietser gewond. De man is met onbekend letsel ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.
De dienst verkeersongevallen van de politie (VOA) kwam ter plaatse en deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

     Warnsveld - Insluiping in woning                          

In een woning aan het Callenfelsplein in Warnsveld heeft vrijdag 2 juli een insluiping plaats gevonden. Het is niet bekend of er goederen zijn weggenomen.


De insluiping werd rond 16.00 uur ontdekt. Men is vermoedelijk binnengekomen door een openstaande deur. De politie adviseert mensen om naast deuren ook ramen, ondanks de warmte, op de begane grond te sluiten. Elk jaar vinden er in de zomerperiode insluipingen plaats waarbij men door openstaande deuren en ramen een woning binnendringt. De politie heeft deze insluiping in onderzoek.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --