Landelijke inzamelactie (tuin)gereedschap bij bouwmarkten groot succes

03/07/2010 17:33

Stichting NVMP

Veel gebruikt elektrisch (tuin)gereedschap blijft in huis of schuur slingeren of verdwijntin de vuilnisbak, terwijl het heel goed kan worden gerecycled. Om het inlevergedrag van consumenten te bevorderen, hield Wecycle van 19 tot en met 26 juni een grootscheepse inleveractie bij zo'n 500 bouwmarkten in Nederland. Met een knipoog naar het WK voetbal zijn 35.000 Wecycle-voetballen via de deelnemende bouwmarkten verspreid, die zij aan consumenten aanboden in ruil voor ingeleverd (tuin)gereedschap. Vooral Vaderdag bleek een goede aanleiding om oud gereedschap in te leveren.

Het was de eerste keer dat zoveel doe-het-zelf-zaken in Nederland gezamenlijk meededen aan een Wecycle-actie. Door oud elektrisch (tuin)gereedschap in te leveren én de slagzin af te maken op de Wecycle-actiebon, konden consumenten tevens meedingen naar de hoofdprijs: een cadeaucheque voor elektrisch gereedschap ter waarde van 750 euro. Groene klussers maakten daarnaast kans op een van de troostprijzen: vijf cheques van 150 euro per stuk. De inzamelactie liep bij de filialen van Doeland, Formido, Hubo, Multimate, Probin, Provak en Transferro.

De familie Tukker uit 's Gravenzande is de gelukkige winnaar van de landelijke inzamelactie. De bekende TV-klusser Dennis Mulder overhandigde op zaterdag 3 juli de gewilde hoofdprijs in het Multimate-filiaal Westland in 's Gravenzande aan Dennis Tukker (zie foto).

Bouwmarkten als inleverpunt

Wecycle juicht het toe dat talloze doe-het-zelfzaken de inzameling van oud elektrisch (tuin)gereedschap actief ondersteunen. Veel klussers vervangen hun gereedschap veel eerder dan de gemiddelde levensduur die kan oplopen tot 25 jaar. Hierdoor groeit het aantal gebruikte apparaten in en om het huis na aanschaf van een nieuw exemplaar. Vooral bouwmarkten kunnen een belangrijke rol spelen bij de inzameling voor recycling van dit gereedschap. De deelnemende bouwmarkten geven met deze actie een positief signaal af aan hun klanten. Wecycle hoopt dat dit een gunstig effect heeft op het inlevergedrag van consumenten, omdat zij zoveel mogelijk elektrische apparaten wil inzamelen om verantwoord te recyclen.

Over Wecycle

Wecycle wil iedereen ervan bewust maken dat gebruikte kleine elektrische apparaten (mp3-speler, spelcomputer, föhn, boor, radio, broodrooster, enz.) en spaarlampen niet thuishoren in de afvalbak, maar apart moeten worden ingezameld. Kostbare grondstoffen worden dan teruggewonnen. Recycling maakt hergebruik mogelijk van 70 tot meer dan 90 procent. "Gooi nooit weg, maar lever in!" is daarom de centrale boodschap van Wecycle, die aangeeft dat het heel normaal en nuttig is ook kleine apparaten en spaarlampen in te zamelen. Meer informatie: www.wecyce.nl.

Over de NVMP

De NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen in opdracht van de producenten en importeurs. Zij geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. De NVMP heeft een landelijk dekkend systeem om efficiënt en milieuvriendelijk in te zamelen en te recyclen. Meer informatie: www.nvmp.nl.

Hyperlinks

www.wecycle.nl

www.wecycle.nl/klusactie

www.nvmp.nl

Trefwoorden

Wecycle, recycling, NVMP, detailhandel, bouwmarkt, wedstrijd, elektrische apparaten, elektrisch gereedschap, retail, klussen, vaderdag

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.wecycle.nl