Op de trappers in etappes, evenement op pauzeplaats Tour de Rotterdam


Opening fietscafe tijdens fietsevenement bij recreatiegebied Johannapolder

POORTUGAAL, 20100624 -- Fiets mee met één van de fietstochten van Tour de Rotterdam a.s. zaterdag 3 juli en stop in ieder geval tussen 13:00 en 17:00 uur bij het evenement `Op de trappers in etappes' in Natuur en Recreatiegebied IJsselmonde te Poortugaal. Op het parkeerterrein van de Johannapolder zijn verschillende leuke fietsactiviteiten te vinden. Vlakbij: Albrandswaardsedijk 180, 3172 XB Poortugaal.

Het evenement is een van de laatste evenementen dat door de Zuid-Hollandse en Zeeuwse natuur- en recreatieschappen worden georganiseerd en biedt iedereen een leuke middag met de volgende activiteiten:
- Funfietsen
- Banjy fietsen: De Banjy is een crosstrainachtige fiets. Rijden op de Banjy draagt bij aan Nederlandse Norm Gezond Bewegen.
- Pimp your bike
- Fitnesssnackkar: tijdens het fietsen maakt u van vers fruit uw eigen verse, frisse milkshake.
- Muziek en podium
- (Cursus) fietsreparatie SWTR
- Skelterbaan
- Tijdens het event kunt u informatie krijgen over elektrisch fietsten en deze ook uitproberen.
- Funworld Jumpworld: verschillende springkussens en schminken.
Overige:
- Opening van een Zuid-Hollands Fietscafé: Om 14.30 uur verricht mw. M. van Ginkel, lid van het dagelijks bestuur van het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde en wethouder van de gemeente Albrandswaard, de openinghandeling voor Restaurant Abel, die daarmee officieel fietscafé wordt.

Tour de Rotterdam gezinsfietstocht: Barendrecht-Albrandswaard-Hoogvliet
De langste gezinstocht die de Stichting Wielercomité Toerfietsers Rijnmond (SWTR) op 3 juli in deze regio organiseert is 35 km, via de drie gemeentekernen van Barendrecht, Albrandswaard en Hoogvliet doorkruist. De starttijd is vanaf 11.00 tot 13.30 uur. Uiterlijke binnenkomst is 16.00 uur. Kosten voor deze gezellige familietocht bedragen ¤ 2,50. Inschrijven is alleen mogelijk op de dag zelf en elke deelnemer ontvangt een programmaboekje, een fietsvlaggetje, fietsroutes langs fietsknooppuntsystemen, een sleutelhanger of fietsbel en na het volbrengen van de tocht een Tour de France medaille.

Startplaatsen fietstochten
1) 25 en 35 kilometer vanuit Barendrecht (Start: The Greenery vanaf 11:00 uur)
2) 17 en 35 kilometer vanuit Hoogvliet (Start: De Heerlijkheid vanaf 11:00 uur)
3) 17, 25 en 35 kilometer vanuit Albrandswaard (Start: Johannapolder vanaf 11:00 uur)
1) Barendrecht The Greenery Dierensteinweg 30
2) Hoogvliet Recreatieterrein Heerlijkheid Herikweg 5
3) Albrandswaard Parkeerterrein Oude Maaspad nabij de jachthaven

Routes nu al digitaal, actiewebsite/wedstrijd
Op de website www.fietstalentgezocht.nl vindt u meerdere (GPS-) fietsroutes in Zuid-Holland. Uiteraard zijn wij ook benieuwd naar reacties van deelnemers en kunt u op onze weblog uw ervaringen uitwisselen. Op een weblog kan iedereen ook foto's en filmpjes plaatsen. Iets om rekening mee te houden: de leukste foto's en filmpjes worden met een prijs beloond!

Fietscampagne
In opdracht van de Zuid-Hollandse en de Zeeuwse natuur- en recreatieschappen organiseren G.Z-H en B On Tour for New Energy het fietsprogramma `Op de trappers in etappes". Op 3 juli worden de laatste 2 evenementen georganiseerd. Naast Johannapolder vindt in de Grevelingen op de Punt te Ouddorp een soortgelijk evenement plaats. Met het fietsprogramma van de natuur- en recreatieschappen wordt aangehaakt bij de Tour de France en de landelijke campagne 'Heel Nederland Fietst' van de Fietsersbond en het NISB. Het doel van deze campagne is om Nederlanders te stimuleren om vaker de fiets te pakken.

Kijk voor meer informatie op www.fietstalentgezocht.nl of recreatiezuidholland.nl

Natuur- en recreatieschap IJsselmonde