Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, juni 2010

Zaterdag 3 en zondag 4 juli 2010:
Grootse belegering van kasteel Doorwerth (Gelderland) Het is 1493. Bij kasteel Doorwerth maken de manschappen van hertog Karel van Gelre zich op om het kasteel stormenderhand in te nemen.... Het is een van de vele belegeringen die het kasteel gedurende 750 jaar te verduren kreeg. Maar hoe zag zo'n belegering eruit? Maak het mee en kom kijken naar de troepen die het strijdtoneel om kasteel Doorwerth doen herleven...¦… 'Doorwerth bbelegerd' , een levendige strijd rond het kasteel in het kader van 750 jarig bestaan. Van 11.00 - 17.00 uur. Toegangsprijs vanaf 4 jaar: ¤ 7,00 of ¤ 10,00 inclusiusief kasteelbezoek. Het evenement is geschikt voor jong en oud. Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth. Informatie: (026) 339 74 06.

Het Gelres Overkwartier en de Compagnie van Cranenburgh zetten op 3 en 4 juli een compleet middeleeuws belegeringskamp op bij kasteel Doorwerth en zullen alle wapens inzetten om het kasteel in te nemen. Het kanonnengebulder zal tot in de verre omtrek te horen zijn. Op de binnenplaats gaat het wat vreedzamer toe. Bezoekers kunnen het belegeringskamp bekijken en beleven hoe het er vroeger aan toe ging.

Kasteel Doorwerth
Oppermachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom, ligt kasteel Doorwerth. Vandaag de dag bekend vanwege zijn opmerkelijke bouw- en restauratiegeschiedenis. In de loop der eeuwen hebben diverse families het complex uitgebreid tot zijn huidige vorm. Het kasteel is na verwoesting in de Tweede Wereldoorlog (wederom) uit zijn as herrezen. In 2006 is het kasteelmuseum heringericht waarbij zowel de geschiedenis van de jacht (Nederlands Jachtmuseum) als die van de bosbouw in Nederland. Daarnaast kun je naar het Museum Veluwezoom. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: je kunt daar de vroegere sfeer letterlijk ruiken en horen. Een zinnenprikkelende ervaring.



Ingezonden persbericht