Gemeente Beverwijk


Zaterdag 3 juli: feestelijke opening Westelijke Randweg

Na lang wachten is het zover: op zaterdag 3 juli aanstaande gaat de Westelijke Randweg N197 open voor verkeer. Dit heugelijke feit laten we natuurlijk niet onopgemerkt aan u voorbij gaan. Om u te bedanken voor uw medewerking en uw geduld, nodigen de provincie Noord-Holland en de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen u van harte uit om de weg feestelijk met ons te openen.

U bent zaterdag vanaf 9.30 uur welkom voor een kop koffie, thee en wat lekkers. Om 10.00 uur wordt de N197 op symbolische wijze geopend. Vanaf 11.00 uur is er voor jong en oud van alles te beleven op het tracé. Voor de kleintjes zijn er leuke activiteiten, zoals een Bob de Bouwer springkussen, een clown en een draaimolen. Jongeren kunnen de weg op voor een waveboard- en skateclinic. Wandelliefhebbers kunnen met een gids een wandeling over het tracé en het Groen- en Waterplan in de nabije omgeving maken. Bovendien is er muziek en zijn er hapjes en drankjes voor iedereen.

Programma in het kort
9.30 - 10.00 uur
Ontvangst met koffie, thee, limonade & lekkers (ontvangstlocatie: tussen rotonde Plesmanweg en rotonde Rijksstraatweg ter hoogte van de inrit bij industrieterrein Houtwegen). 10.00 - 10.45 uur
Spectaculaire opening door mevrouw Post, gedeputeerde provincie Noord-Holland. 11.00 - 12.30 uur
Verschillende activiteiten voor jong en oud. Met een treintje over het tracé. Hapjes, drankjes en muziek. 13.00 uur
Feestelijke afsluiting

Vlot en veilig om Beverwijk
De nieuwe Randweg ontsluit aan de westelijke kant van Beverwijk het doorgaande verkeer richting Corus, Wijk aan Zee en Heemskerk. De huidige route via de Velsertraverse en de Vondellaan wordt daarmee een stuk rustiger. De randweg vergroot de veiligheid en leefbaarheid in de bebouwde kom van de gemeenten Beverwijk en Velsen-Noord. Minder auto's door woongebieden en het centrum betekent meer ruimte voor voetgangers, fietsers en spelende kinderen. En minder geluidsoverlast en luchtvervuiling.

Meer informatie
Meer informatie kunt u vinden op de website van de provincie. Ook kunt u vragen stellen door een e-mail te sturen. U kunt ook contact opnemen met projectondersteuner Marije van der Meulen, 0251 278 440.