Grensoverschrijdend fietsevenement tussen Maas en Rijn


19e "Niederrheinischer Radwandertag" 4 juli 2010

VENLO, 20100616 -- Zondag 4 juli 2010 nodigt het fietsparadijs tussen Maas en Rijn uit voor het grens-overschrijdende fietsevenement de "Niederrheinischer Radwandertag". In 74 plaatsen in Nederland en het aangrenzende Duitse Niederrheingebied kan jong en oud op deze traditionele eerste zondag in juli "meefietsen en winnen". Deelname is gratis.

Wat in 1992 begon met vijf startplaatsen, is uitgegroeid tot het grootste Duits-Nederlandse fietsevenement. Dit jaar worden er 64 bewegwijzerde, rondgaande fietsroutes aangeboden, variërend van 25 tot 75 kilometer lengte. Daarnaast zijn er op diverse plaatsen extra korte routes uitgezet, speciaal voor ouderen of gezinnen met kleine kinderen. De routes nemen de fietser mee naar de mooiste plekjes in de regio, langs tal van bezienswaardigheden van Stevensweert tot Montferland en van Isselburg tot Übach-Palenberg.

De startplaatsen aan Nederlandse zijde zijn:
Arcen (Graanbranderij De IJsvogel); Beesel (Markt); Echt (VVV); Gennep (Markt); Millingen aan de Rijn (Koffie-/Eethuis `De Gelderse Poort'); `s Heerenberg (Centrum); Montfort (Café Le Village/Biej de Vogel); Schinveld (Zweefvliegveld ELZC); Plasmolen (De Pannekoekenbakker); Roermond (Markt); Stevensweert (VVV); Swalmen (Markt); Venlo (VVV); Vlodrop (Café `De Roerhal'); Well (Vakantiepark Leukermeer).

Behalve in bovengenoemde plaatsen kunt u ook starten in talrijke Duitse plaatsen.Vanaf deze startpunten voeren de routes door Nederland en Duitsland. Denk aan uw paspoort of toeristenkaart!

Een heerlijk sportieve dag, waarbij de deelnemers op vele plaatsen een uitgebreid programma aangeboden wordt met muziek, gastronomie, informatie en activiteiten. Om 17.00 uur worden op alle startlocaties tijdens de tombola veel aantrekkelijke prijzen onder de deelnemers verloot.

De Niederrheinischer Radwandertag is een uniek fietsevenement door een grenze(n)loos `groene' regio, voor de hele familie.

Bij de lokale VVV-winkel in de deelnemende gemeenten en op de websites www.liefdevoorlimburg.nl, www.vvv-middenlimburg.nl en www.krefeld.de/radwandertag vindt u uitgebreide informatie.





Routebureau Noord- en Midden-Limburg