Gemeente Eindhoven

Opening Steunpunt Limbeek op 4 juli

Zondagmiddag 4 juli om 13.00 uur wordt het Steunpunt Limbeek aan de Anthony van Leeuwenhoeklaan (bij Speeltuin Philipsdorp) feestelijk geopend door wethouder M. Fiers. Na de opening is er tot 16.00 uur feest in de speeltuin met spannende spellen.

Centrale plaats

Het Steunpunt heeft, mede doordat het in de speeltuin ligt en er mee samenwerkt, een centrale plaats ingenomen in de wijk. Bewoners kunnen er informatie krijgen en geven over hun buurt, andere buurtbewoners ontmoeten en vergaderen.

Vrijwilligers gezocht

Het Steunpunt wordt gerund door vrijwilligers en ondersteund door professionals zoals: buurtbrigadier, gemeente, maatschappelijk werk (Welzijn Eindhoven) en Woonbedrijf. Het Steunpunt is nog op zoek naar vrijwilligers en bestuursleden uit de wijk.

Inlopen

Tot nu toe is al gerealiseerd: een spreekuur eenmaal in de twee weken met maatschappelijk werk. Op dinsdagmiddag is de 55+ groep heel actief en elke woensdag is er een inloopochtend van 10.00 - 12.00 uur. Hier kunnen bewoners met uiteenlopende vragen terecht, maar ook om gezellig een kopje koffie te drinken. Tijdens deze ochtend zijn om toerbeurt aanwezig: politie, gemeente of Woonbedrijf. Ook Novadic en de stadswachten komen regelmatig langs.

Het feest

Alle participanten zijn op 4 juli, met informatiemateriaal, aanwezig tijdens het feest. Daarnaast zijn er kinderactiviteiten, deelt de GGD gratis fruit uit en klinkt er muziek.