Gemeente Enschede

Biologische markt en de Roombeek in het Ledeboerpark

sfeervolle biologische zomermarkt en tentoonstelling

Op zondag 4 juli organiseert NatuurEducatie van de gemeente Enschede de eerste biologische markt van dit jaar op het erf bij bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark te Enschede. Op deze biologische markt zijn van 11.00 - 16.30 uur diverse biologische producten te proeven en te verkrijgen.

Biologische streekproducten
Op zondag 4 juli is het weer tijd voor een sfeervolle kleinschalige biologische markt op het erf van bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner. Er staan kraampjes van o.a. de biologische zorgboerderij De Viermarken met diverse soorten biologische groenten en andere producten en ook is er is biologisch fruit, sap en jam en ijs verkrijgbaar. Veel bezoekers stellen de kleinschalige en gemoedelijke sfeer van deze biologische markt zeer op prijs. Natuurlijk kunnen bezoekers ook genieten van een heerlijk kopje koffie of thee in het bezoekerscentrum. De andere biologische markten zijn op 25 juli, 15 augustus en op 26 september.

Binnen zien, buiten beleven: de Roombeek
Vanaf zondag 4 juli t/m zondag 15 augustus heeft NatuurEducatie in het bezoekerscentrum
een tentoonstelling over een bekende Enschedese beek; de Roombeek. Onder de titel "De Roombeek, binnen zien, buiten beleven" zijn verleden en het heden van deze stadsbeek in beeld gebracht. Omdat de Roombeek een veelbewogen geschiedenis heeft, is het een boeiend verhaal geworden. Van open riool tot moderne water beleefplek: de Roombeek heeft vele gedaantes! De tentoonstelling laat de geschiedenis van de Roombeek zien aan de hand van interactieve panelen met een speciale plek voor kinderen onderaan ieder paneel, waar zij het verhaal van de Roombeek via aansprekende illustraties in een soort stripverhaalvorm kunnen volgen. Ook het bleekproces van het linnen wordt uit de doeken gedaan.

foto_RoombeekexpoDSC_18521.jpg

Openingstijden en meer informatie
Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark is geopend op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.
De biologische markt vindt plaats op het erf van het bezoekerscentrum op zondag 4 juli van 11.00 - 16.30 uur..
Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner is bereikbaar via de hoofdingang van het Ledeboerpark aan de Hengelosestraat in Enschede. Na 300 meter aan de rechterkant van het pad ligt het gemeentelijk bezoekerscentrum.