Gemeente Nieuwegein

dinsdag, 29 juni 2010

Jong en oud kan vanaf zondag 4 juli genieten van de boeiende tentoonstelling Poepgoed in het Milieu Educatie Centrum in het Natuurkwartier Nieuwegein. Deze tentoonstelling over de stoelgang van mens en dier is tot en met zondag 28 november elke woensdag en zondag van 12.30 tot 16.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis.

Wat is er gewoner dan poep? Jong en oud, mens en dier, iedereen heeft er dagelijks mee te maken. Kleine kinderen gaan er ongedwongen mee om, maar bij het ouder worden verandert dat. Er wordt dan nog slechts verhullend of gniffelend over gesproken. Onze houding tegenover dierenpoep is minder krampachtig. We gebruiken het in de landbouw, als brandstof en zelfs om huizen mee te bouwen. De tentoonstelling Poepgoed wil het taboe rond poep doorbreken!

De bezoeker kan zich verdiepen in het nijvere werk van de mestkever, leren over dierendrollen in vele soorten en maten en zich verbazen over onze eigen uitwerpselen. Alles over poep wordt in deze tentoonstelling op een vrolijke, verhelderende en uitdagende manier gepresenteerd. Zo wordt de geschiedenis en toekomst van het toilet treffend in beeld gebracht. Achterwerken van dieren om in te kijken, geurobjecten en tientallen voorbeelden van poepgewoonten van dieren. Voor kinderen is er een pleeborstel-speurspel en een poepkijkwijzer. En er zijn flipperkasten om eens te flipperen in de darmen van een zebra, drukknoppanelen met vragen, kakdozen, poeptonnen en nog veel meer.

Het Natuurkwartier

Het Natuurkwartier Nieuwegein is een prachtig groen gebied waar mensen, dieren, natuur en cultuur elkaar raken. Actief zelf ontdekken, verwonderen, inspireren en bewust worden zijn de kernwoorden van onze activiteiten en producten.

Het Natuurkwartier ligt aan de rand van stadspark Oudegein (Geinoord 9-12) en wordt gevormd door het Milieu Educatie Centrum en kinderboerderij IJsselstee van de gemeente Nieuwegein, poldermolen Oudegein van Het Utrechts Landschap en Museum Warsenhoeck. Meer informatie op http://www.natuurkwartier.nl/.