NCRV

Praatjesmakers

Drie ongeleide projectielen in eerste aflevering

Zondag 4 juli

20.25 uur, Nederland 1

Kijkers stemmen op hun favoriete fragment van de afgelopen tien jaar

De NCRV start op zondag 4 juli met een nieuwe serie Praatjesmakers. Het is een jubileum serie want we vieren het 10 jarig bestaan van Praatjesmakers. Tegelijkertijd nemen we met deze serie ook afscheid van Jochem van Gelder.

In de eerste aflevering zien we een favoriet Praatjesmakers-fragment uit 2001. Er zaten drie meiden bij Jochem op de bank, Michelle, Cecillie en Reyhan. De meiden waren drie ongeleide projectielen waar niets mee was te beginnen, totdat Jochem een weddenschap aanging. Als ze een minuut hun mond hielden kregen ze een zak chips met een flippo. Deze drie meiden hebben we opnieuw uitgenodigd en zijn nu inmiddels 17 en 16 jaar. Alle drie weten ze nog feilloos dat ze de chips nooit hebben gekregen.

In het âbabbelfilmpjeâ reageren kinderen op een foto van Yolanthe en ook praat Jochem weer met een kind over zijn of haar passie. Vandaag een bijzonder gesprek met Akash, die heel veel weet over het heelal.

Verder heeft de jonge interviewer Raquel een verrassend gesprek met de populaire meisjesgroep K3.

In de zeven nieuwe uitzendingen zal, naast de vele gesprekken, ook worden teruggeblikt op de meest bijzondere, spraakmakende of ontroerende fragmenten uit de afgelopen tien jaar.

De meest opvallende praatjesmakers komen daar speciaal voor terug naar de studio. Ook zo benieuwd hoe die kleine praatjesmakers er tien jaar ouder uit zien? De kijkers kunnen stemmen op hun favoriete fragment via www.praatjesmakers.nl