Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Rembrandtplein Kunstplein


1 juli 2010

Het Rembrandtplein wordt voor één middag omgetoverd tot het Kunstplein. Zondag 4 juli 2010 start de wedstrijd tussen meer dan 100 kunstenaars aan de voet van meesterschilder Rembrandt op het Rembrandtplein in Amsterdam. Meer dan 100 bekende en onbekende kunstenaars kunnen kosteloos deelnemen aan dit grootste openlucht kunstfestijn van Amsterdam. Alle kunstenaars zullen een plek op het plein uitzoeken om hun talent aan het talrijk aanwezige publiek te tonen.

Schildersevenement

Deze dag organiseren de ondernemers van het Rembrandtplein in samenwerking met de op het plein gevestigde Gallery Henk Veen de eerste editie van het Henk Veen - Rembrandt kunstplein. Na vijf eerdere succesvolle edities op het Max Euweplein, is het schildersevenement van het jaar nu op de plek waar het echt thuis hoort, aan de voet van grootmeester Rembrandt zelf.

Beschilderde auto geveild

Gedurende het evenement zal de bekende Amsterdamse kunstenaar Henk Veen en Ton Poppes (directeur Horeca Nederland, eigenaar café de Kroon/Escape), een door Sterngroep beschikbaar gestelde auto live beschilderen, welke aan het eind van de dag geveild zal worden. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan "dance4live Nederland" (de jongerencampagne van Stop Aids Now).

Werkstukken

Het Kunstplein start om 13.00 uur. Iedere deelnemer ontvangt van de organisatie een geparafeerd en genummerd schildersdoek (60x80 cm). Alle deelnemers hebben tot uiterlijk 18.00 uur de tijd om hun uitwerking van het thema Rembrandtplein in te leveren bij de organisatie.

Prijzen

Een deskundige jury, zal bepalen welke doeken in de prijzen vallen. De winnaars worden door de ondernemersvereniging Rembrandtplein beloond met geldprijzen en prijzen in natura. Om 19.00 uur is de bekendmaking van de winnaars van deze dag. Onder het genot van een hapje en een drankje en muziek o.a. van THC en RTS wordt het festijn gesloten.

Aanmelden

Kunstenaars die mee willen doen met het evenement, kunnen zich nog aanmelden via rembrandtkunstplein@gmail.com

---