Heerlen, 4 juli 2010

Fietsersbond bereidt zienswijze Buitenring voor

Tot en met 28 juli liggen de plannen voor de Buitenring nog ter visie. De Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg bereidt hiervoor een zienswijze voor. Dat doet de Fietsersbond op basis van eigen constateringen en studie van de plannen. Maar voor een zo volledig mogelijke signalering van mogelijk nadelige effecten roept de Fietsersbond ook de hulp in van alle fietsers die verwachten regelmatig de Buitenring te moeten kruisen of er anderszins nadeel van zullen ondervinden. De Fietsersbond richt zich hier zowel op gewoon fietsverkeer naar school, werk of winkel, als op het recreatieve fietsen.

De Fietsersbond verwacht dat de Buitenring amper voordelen gaat opleveren voor de fietsers. Hier en daar wordt wellicht nog een stuk weg verbeterd, maar de Buitenring kan ook een barrière gaan betekenen voor fietsers. Wegen kunnen er op doodlopen of routes worden omgeleid. Het kruisen van de Buitenring kan via een brug of tunnel, maar ook via rotondes en verkeerslichten. Zijn de hellingen van bruggen en tunnels niet te stijl? Zijn die kruisingen wel voldoende veilig? Krijgen fietsers voorrang op drukke rotondes en waar zij de weg over moeten steken om naar een stukje tweerichtingen-fietspad te worden geleid? Moet een fietser straks maximaal 2 x 2 minuten voor het stoplicht wachten als hij/zij de op- en afritten van de Buitenring moet kruisen? Krijgt de fietser daarmee een langere reistijd zodat de automobilist een paar minuten eerder op zijn bestemming is?

De Fietsersbond stelt al deze vragen en hoopt hier ook antwoord op te krijgen in die zin dat de plannen zo nodig worden bijgesteld in het voordeel van de fietsers (en overig langzame verkeer). Indien u uw mening kwijt wil over de Buitenring in relatie tot het fietsverkeer, wend u dan per e-mail tot de secretaris van de afdeling: parkstadlimburg@fietsersbond.nl of provlimburg@fietsersbond.nl.

---



Ingezonden persbericht